Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lae avlyser ambassadedebatt

 
 
Fabian Stang ønsker å få flyttet den Israelske ambassaden vekk Parkveien.. Byrådsleder Erling Lae ønsker ikke en slik debatt.

De to partifellene med hver sin fremskutte posisjon i Oslo er altså helt uenig. Fabian Stang kom med sitt overraskende utspill mandag.

Lae fulgte opp tirsdag med å stenge døren helt for en slik tanke. Uten å være nevnt av noen av de to, så ligger diskusjonen om flytting av den amerikanske ambassaden som et bakteppe. Høyre var pådriver for å få USAs ambassade flyttet fra Vika til Huseby. En prosess som har vist seg svært vanskelig. Byrådsleder Erling Lae (H) vil ikke ha debatt om det israelske ambassaden i Oslo.

Mens ordfører Fabian Stang (H) sier han mener det vil være klokt å flytte Israels ambassade i Oslo fra Parkveien etter sammenstøtene mellom demonstranter og politi den siste tiden, så er altså Lae fullstendig uenig.

- Det er ikke Oslo kommune som skal ta stilling til det. Som hovedstad har vi en plikt til å legge til rette for at fremmede land kan få etablert sine ambassader her. Tiden er uansett ikke inne for en slik diskusjon, sier Lae som viser til at lokalisering av ambassaden er et forhold mellom utleier og israelerne.

Han påpeker overfor NRK at Oslo heller ikke er part i denne saken.

-Den israelske stat har et leieforhold med utleier i Parkveien og det er en sak mellom de to. Vi har ikke fått noen henvendelser, hverken fra den israelske ambassaden eller UD, sier Lae.


Som dessuten er usikker på om det er tryggere å flytte ambassaden til et annet sted i byen. Erling Lae mener tidspunktet for Stangs utspill er helt feil.

- Oslo kommune har ikke, og skal ikke ha, en utenrikspolitikk, slår Lae fast overfor NRK.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!