RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lae lei av drosjejukset i Oslo


 
 
Oslo (NTB): Fire år etter avsløringen av skattesvindelen blant drosjer i Oslo ruller de svarte millionene fortsatt inn til svindlerne uten at de mister løyvet. Nå er byrådsleder Erling Lae (H) lei.

Samtidig har det kommet en rekke forslag på tiltak inn til departementene for å stoppe drosjejukset. Der blir de i beste fall fortsatt vurdert. I verste fall blir de liggende i en skuff, skriver Aftenposten.

Fredag deltar byrådsleder Erling Lae på en politikonferanse hvor blant annet drosjesvindelen er tema. Hans tålmodighet med regjeringens passivitet i saken er slutt. Situasjonen i Oslos drosjebransje er blitt for ille.

- Det er en overraskende passivitet. Nå må regjeringen ta fatt i dette. Vi i kommunen kommer etter hvert med flere tiltak, men vi er helt avhengig av at staten samarbeider. Nå må de bli ferdig med å vurdere, og gå til handling, sier Lae til Aftenposten.

Oslo-representant Hans Olav Syversen (KrF) på Stortinget reagerer kraftig på at det kommer lite konkrete tiltak fra Regjeringen for å stoppe drosjesvindelen. Han vil ta saken opp i Stortinget, og regner med at det blir debatt.

- Det er en uforståelig motvilje mot å gjøre noe med dette problemet fra regjeringens side. Her må det gripes inn raskt for å stoppe ulovligheter som har pågått i lang tid. På kort sikt er det behov for raskere og konsekvente reaksjoner overfor åpenbart misbruk av løyvet, mener Syversen.

- Hele systemet og regelverket for drosjeløyver må bli gjennomgått, sier Syversen, som retter interpellasjonen til samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere