Lær å score mål med Eivind Arnevåg

Bokdebut: Eivind Arnevåg har banket inn mange mål i løpet av karieren. Men han er også sikker på at det hadde blitt flere om han hadde vist det han lærte da han skrev boken. FOTO: Andreas Lindbæk

Bokdebut: Eivind Arnevåg har banket inn mange mål i løpet av karieren. Men han er også sikker på at det hadde blitt flere om han hadde vist det han lærte da han skrev boken. FOTO: Andreas Lindbæk

Eivind Arnevåg hamret inn mål etter mål for KFUM, Vålerenga og Lillestrøm på 80-tallet. Nå ønsker han å lære opp unge spillere til å score mål ved hjelp av den rykende ferske boken han har skrevet.

EKEBERG: Eivind Arnevåg, som er født og oppvokst på Nordstrand, hadde i flere år gått rundt og tenkt tanken på å lage en bok om hvordan man skal score mål på fotballbanen.

Den tidligere storscoreren på Kåffa hadde en plan på hvordan han skulle formidle budskapet, men prosessen tok litt lengre tid enn forventet.

– Det tok to år å skrive denne boken og jeg har vært veldig utålmodig. Inne i hodet mitt så skulle det gå mye fortere enn dette. Men nå er jeg veldig lettet, stolt og glad for endelig å kunne gi ut denne boken, sier Eivind Arnevåg.

Handler om å score

Med boken " Spiss - Kunsten og gleden ved å score mål" ønsker forfatteren å hjelpe unge spillere til å score mål. Halve boken er basert på intervjuer av tidligere og nåværende storscorere i hjemlig og utenlandske ligaer.

– Da jeg spilte spiss i KFUM så noterte jeg ned hvert eneste mål jeg gjorde. Her skrev jeg ned i detalj hvordan målene kom og jeg lærte mye av det. Med denne boken ønsker jeg å formidle spesielle og generelle tips til hvordan man skal bli en god spiss, forteller Eivind Arnevåg.

Intervjuet stjerner

For å finne ut hvordan en toppspiss tenker har Eivind Arnevåg intervjuet 12 toppspillere for å finne fasiten til hvordan en god spiss tenker.

Han har blant annet intervjuet den notoriske målscoreren Alan Shearer og Liverpool-legenden Kenny Daglish, samt Ole Gunnar Solskjær, Petter Belsvik og Harald Martin Bratbakk for å nevne noen norske spillere.

– Jeg lærte veldig mye av hver enkelt av de jeg intervjuet. Det var veldig spennende og lærerikt å snakke med så gode spillere. Tarik Elyounoussi sa faktisk under intervjuet at det gikk opp flere lys for han og at det var flere ting han ikke hadde tenkt over, sier Arnevåg.

Videre i boken oppsummerer han hva spillerne har sagt og trekker frem fellestrekk og særtrekk av intervjuobjektene.

Blir denne boken pensum i Kåffa?

– Ja, den blir pensum for alle i Kåffa. Vi kommer til å ha et eget seminar nå til høsten for alle i klubben. Det er mange spillere som vi må rendyrke som spisser, både de som ikke vet om det selv enda og de som er det allerede, sier Eivind Arnevåg.

Han mener at denne boken passer for alle i alderen 13 år og oppover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.