*Nettavisen* Nyheter.

Lær om marka

Nå i juni kan du lære mer om både byens trær og om skogene som omgir oss. Friluftsetaten og Naturvernforbundet i Oslo og Akershus har som en del av Miljøfestivalen i Oslo laget et tilbud der du kan kombinere rusleturer med påfyll av kunnskap.

Oslo: I dag, torsdag, vil Friluftsetatens tre-eksperter guide interesserte rundt blant trærne på St. Hanshaugen og i sentrum. Tirsdag var det sentrum som stod i sentrum. Turen med treeksperten startet fra Løvebakken. Vil du hilse på trærne på St. Hanshaugen i dag, så stiller du til start ved dammen i sørenden av parken kl. 18.00.
Søndag 10. juni mellom klokka 10.00 og 15.00 er Friluftsetatens erfarne skogfolk på plass for å svare på spørsmål og gi informasjon om naturen, kulturminnene og driften av kommunens skoger. Da kan du få spennende samtaler med skogens suverene kjentmenn om du kommer til riktig sted til riktig tid. Nøkkelen er som følger: Østmarka: Sarabråten, Nordmarka: Sognsvannsbommen, og Lillomarka: Veikrysset Lilloseterveien/veien over til Solemskogen.
Et annet tilbud er å bli med på åpningen av Frønsvollen seter i Nordmarka søndag 10. juni klokka 13.00. Her blir det vårslepp av beitedyr og servering av rømmegrøt og saft. Start gjerne turen ved Frognerseteren, Sognsvann og eller Midstuen (ved Heftyebautaen).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.