*Nettavisen* Nyheter.

Lærer kritisk til islam - byttet ut

Pegida, med Max Hermansen som frontfigur, demonstrerte mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Ledet demonstrasjonen som skapte storm mandag kveld.

13.01.15 23:58

Max Hermansen sto i spissen for demonstrasjonen der TV 2s reporter Kadafi Zaman ble kalt «muslimjævel» på direktesendt TV.

Han er til daglig lærer på to videregående skoler, men har vært sykmeldt siden oktober. Han skal ifølge Aftenposten ha blitt byttet ut som lærer etter klager fra elever.

Overfor avisen anslår Hermansen at halvparten av elevene hans ved Kuben og Etterstad videregående skole har muslimsk bakgrunn.

- De må ha vært nysgjerrige da de fikk en ny lærer, og de fant informasjon om meg på Facebook, sier Hermansen til Aftenposten.

Gunnar Stavrum: Kritiser islam uten å hate

- Jeg prøver å være en profesjonell lærer som følger læreplanen. Jeg har for øvrig fått pålegg om å ikke uttale meg om forhold som angår jobben min, sier han likevel.

- Han er imot religionen min og snakker nedsettende om den. Jeg tror ikke at jeg ville klart å ha ham som lærer, siteres den 17 år gamle Youssef på i saken.

Rektor Kjell Ove Hauge sier til avisen at de ønsker å holde saken internt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag