*Nettavisen* Nyheter.

Lærer skiteknikk av Anne Jahren

Anne Jahren (t.h) viser Benedikte Fossum, Erik Føhn og Monica Weisz noen hemligheter som hun har lært i løpet av sin fantastiske skikarriere. Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Går du på ski, men føler at du fortsatt har mer å lære? Da kan Anne Jahrens kurs være noe for deg.

Sognsvann: Den tidligere OL - og verdensmesteren i ski, Anne Jahren, har lenge tenkt tanken med å starte et skikurs for voksne der de skal få lære hemmeligheten til å gå mer effektivt på ski.

I år hoppet hun i det og hver onsdag holder hun fire kurs for voksne folk som ønsker en større skiglede når de er ute i løypene.

– Ved å være med på dette kurset ønsker jeg å gi økt skiglede til deltagerne. Når de er ferdige hos meg skal de gå mer rasjonelt og effektivt. Dessuten skal de nyte både turen og naturen mer når de går, sier Anne Jahren.

Alle kan lære

Anne Jahren var en av Norges største skistjerne på 80-tallet.

Hun var med å ta OL-gull i stafett i Sarajevo og hun ble verdensmester 10 km klassisk i Oberstdorf i Tyskland 1987. Dette er erfaringer hun nå vil dele med deltakerne på kursene hun holder.

– Dette kurset går på ren teknikk. Jeg skal lære de hemmeligheten på å gå mer effektivt på ski. De som er ute og går på ski har utrolig mye hente på det tekniske, sier Anne Jahren.

Den tidligere langrennstjernen er bosatt på Nordberg og har valgt å holde kursene på onsdager. Til daglig jobber hun som manuell terapuet, men har valgt å sette av hele onsdagen til kurs.

På dagtid er de på Sognsvann, mens på kvelden holder hun til på Korsvoll.

Men hun holder også kurs for grupper eller bedrifter på ettermiddagene ved behov.

– Mange ønsker å gå Birkebeineren og jeg kan hjelpe de til å klare det merket, sier Jahren som selv vant Birkebeineren i 1992.

– Lært mye

Benedikte Fossum er en av deltakerne til Anne Jahren.

Hun sier at kurset har vært veldig vellykket og skryter av instruktøren.

– Det har vært strålende og jeg har funnet ut hvor lite jeg egentlig kan. Nå er det mer flyt og glede når jeg går, sier Benedikte Fossum.

Ønsker du mer informasjon om kurset kan du gå inn på annejahren.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag