*Nettavisen* Nyheter.

Lærte iskunst

Håvard Johan Lysengen og Tobias Hagen fra Prinsdal fikk prøve seg som isskulptører.

Håvard og Tobias fra Prinsdal fikk prøve seg som iskunstnere i Spikersuppa.

Klikk på bildet for å forstørre.

En av verdens fremste iskunstnere viste bar i Spikersuppa hvordan de jobber.

PRINSDAL: Iskunstnere fra verdens største ishotell ICEHOTEL i Jukkasjärvi brukte lørdagen til å lære Oslo-barn hvordan man lager kunst av store isblokker.

To av de heldige som fikk være med på iseventyret i Spikersuppa, var Håvard Johan Lysengen (8 år) og Tobias Hagen (11 år) fra Prinsdal. Og jammen dukket ikke Sinnataggen opp også!

- Det morsomste var å hakke på isen og tegne på den, smiler Håvard.

Isskulptørene som kurset noen heldige utvalgte Oslo-barn i iskunst, jobber til daglig med å smykke ut det eventyrlige ICEHOTEL i Jukkasjärvi og flere isbarer rundt om i verden. De er i Oslo i forbindelse med at Norges første ICEBAR skal åpnes den 12. november.

Til sammen har de fraktet med seg 60 tonn av verdens reneste is helt fra Tårneelven i Nord-Sverige til Oslo. Det aller meste av det kalde råmaterialet var øremerket Oslos nye ICEBAR, men det var likevel mer enn nok is til overs til å skape en ekte isfest i hovedstaden.

Fire fiks ferdige isskulpturer av de kjente landemerkene Sinnataggen, tigeren fra Jernbanetorget, Oslo rådhus og et norsk troll smykket hver sine hjørner av Spikersuppa. I tillegg ble det plassert ut seks store, ubehandlede isblokker som barna fikk prøve seg på.

Men før de fikk hamre løs på isen, fikk de en grundig isleksjon av de svenske skulptørene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.