RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lag ditt eget portrett


Lars Saabye Christensen
Lars Saabye Christensen
Søndag 26. oktober kan små og store lage sitt eget portrett på Folkemuseet. Med inspirasjon fra utstillingen Portrett nå får de besøkende utforme teaterdukker.

Tanken bak utstillingen har vært å favne en bred innfallsvinkel til portrettsjangeren. Slik ønsker de også å gjøre det i portrettverkstedet på Folkemuseet kommende søndag.

Gjennom å skape en dukketaterdukke kan de besøkende tegne, klippe, lime og forme et portrett. Om de ønsker å lage et selvportrett eller portrettere en bestemt person, er opp til hver enkelt. Utstillingen utgjør en rik kilde til inspirasjon. Her har portrettkunstnere fra hele Norden, både kjente kunstnere og nykommere, gitt sine tolkninger av sjangeren. Oppgaven passer best for litt større barn.

- Jeg tror det blir en spennende dag for både små og store. Portrettsjangeren har fått fornyet aktualitet, og vår utstilling "Portrett NÅ! er blitt populær. Neste søndag kan man også ta med barna - som kan prøve seg i sjangeren ved å lage dukketeaterdukker, sier Paal Mork ved Folkemuseet til Lokalavisen.

Portrett NÅ!

Utstillingen Portrett NÅ! viser dagens nordiske portrettkunst. Den bygger på en portrettkonkurranse initiert av Det Nationalhistoriske Museum på Fredriksborg i Danmark.

Av 541 deltagende verk i konkurransen, ble 62 valgt ut til en utstilling som turnerer de nordiske land. Det ble ikke lagt begrensninger i kunstneriske virkemidler, bare stilt krav om at kunstverkene skulle være nyproduserte.

Utstillingen viser derfor et bredt spekter av materialbruk, både maleri, skulptur og fotografi, såvel som video og installasjoner.

Vår tids fokus på individets særegenhet og muligheter har gitt portrettkunsten fornyet aktualitet. Juryen, bestående av nordiske kustkritikere, kunstnere og representanter fra de deltagende museene har gjort et utvalg som viser mange innfallsvinkler til dagens portrettkunst.

Brygger J.C. Jacobsens Portrætpris

Portrettkonkuransen er oppkalt etter Carlsbergbryggeriets stifter, J. C. Jacobsen. Nå utlyses andre runde i konkurransen.

Kunstnere fra hele Norden er nok en gang invitert til å levere sine bidrag innen 1. desember 2008.

Utstillingen vises på Folkemuseet til 30. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere