RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lag en lampe av joggesko


STYLISTENE I STUA: Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio har mye rart hjemme blant annet stålampa til høyre, som de har laget av en prøvekolleksjon med joggesko. (Foto: Carl Martin Nordby)
STYLISTENE I STUA: Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio har mye rart hjemme blant annet stålampa til høyre, som de har laget av en prøvekolleksjon med joggesko. (Foto: Carl Martin Nordby) Foto: Foto:
Man kan være opptatt av interiør, ommøblere ofte og bruke mye tid på shopping uten å være en slem, rik forbruker.

Det er problematisk at folks interesse for interiør ofte er veldig forbruksorientert, sier Alessandro D'Orazio.
Folk glemmer å ta vare på de har, som ofte er av bedre kvalitet enn de nye tingene, supplerer Jannicke Kråkvik. Begge er stylister, og de både bor sammen (i en leilighet i Gamlebyen i Oslo) og jobber sammen (for blant annet Elle Interiør og Jotun). Når de har tid, går de på bruktmarkeder og loppis sammen. Nå viser de fram gjenbruksideer i sin første bok, "Gammelt nytt på nytt".

Tett samarbeid

Enten paret er på jobb eller hjemme, flyttes det knapt på en kaffekopp uten at de konfererer med hverandre. Skulle de være på ulike steder en hel arbeidsdag, blir mobilene glovarme mot øret.

Alessandro er flink med de store, grafiske linjene. Jeg er best på detaljene. Så vi jobber som regel slik at jeg fyller i masse ting, og han plukker ut en del av dem igjen. Slik blir det best, sier Jannicke. Dette høres ut som typisk feminin/maskulin arbeidsdeling, men ifølge stylistparet er det like mye et resultat av Alessandros italienske bakgrunn kontrastert mot Jannickes norske og mer "koselige".
Vi har lett etter ordet koselig på andre språk. Det finnes ikke, ler Alessandro.
Nå er begge skjønt enige om at litt koselig, det må man ha det i Norge spesielt i vintermånedene. Men ikke for koselig.
En blanding av stramt og mykt er viktig for at det skal bli fint, sier Jannicke.

Stylistenes forsprang

Til å ha de jobbene vi har, bruker vi utrolig lite penger på interiør, sier Jannicke.
Nesten ingenting, supplerer Alessandro.
Og så bruker vi lang tid på å innrede. Ting kommer til underveis. Et hjem blir aldri helt ferdig, sier én av dem, eller begge. De innrømmer at de likevel har det lettere enn folk flest som prøver å få til et både superfint og superbillig hjem.
Vi er jo ute og ser etter møbler og ting hele tiden, så vi får full oversikt over det som er tilgjengelig. Vi vet når noe er på 70 prosent salg, sier Alessandro, og flirer mens han peker på hjemmets dyreste møbel, en sofa fra Vitra som de fikk 70 prosent avslag på fordi den var rød, og ingen andre ville kjøpe den.
Dessuten vet vi av erfaring hva som er lett å få tak i på loppemarked, og hva som er sjeldne skatter som man bare må slå til på, sier Jannicke.
Deres viktigste råd til interiør-amatører er å legge inn visuelle "pauser" her og der:
Lag små samlinger av tingene dine, i stedet for å spre dem jevnt rundt, sier Jannicke. Alessandro, som vil poengtere pausene framfor tingene, siterer den italienske arkitektlegenden Cesar Castellani:
"Den største luksusen man har, er en naken vegg". Bare se deg rundt hos folk. Det er nesten ingen som tillater seg selv en slik vegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere