RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lag en lykt


Når vannet i hermetikkboksen er frosset, er det lettere å banke hull som t-lyset skal skinne gjennom når lykten er ferdig. 
Foto Svein Erik Furulund
Når vannet i hermetikkboksen er frosset, er det lettere å banke hull som t-lyset skal skinne gjennom når lykten er ferdig. Foto Svein Erik Furulund

Jeg synes det er så koselig med lys ute i snøen når det er mørkt. Ekstra hyggelig er det å tenne et lite t-lys i en lykt som du har laget selv. Det er mange måter å lage en lykt på. Du kan lage en snølykt, med snøballer som du stabler oppå hverandre i en sirkel, nesten som en liten snøball borg eller som en mini iglo. Hvis du har en tom honningboks eller en annen tom hermetikkboks, kan du vaske den og fylle den litt over halvfull med kaldt vann. Så setter du den i fryseboksen. Når vannet er frosset kan du ta den med ut og hamre små huller i den, ved hjelp av en tykk spiker og en hammer. Få hjelp av en voksen. Det lure med isen er at du kan hamre små fine huller i boksen uten at den blir bulkete og flat. Når du har nok huller, kan du ta ut resten av isen. Sitter isen fast, er det bare å skylle boksen under lunkent vann. På den måten får du en flott lykt til t-lys, som du kan sette i snøen utenfor døren eller utenfor vinduet. Husk at når det er levende lys, må det alltid være en voksen som passer på.

Åttearmet klem fra Blekkulf


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere