Gå til sidens hovedinnhold

Lagde sin egen "Sinnataggen"

Barna i Pynten barnehage har det siste året fått utfolde seg skikkelig på kunstfronten. Tirsdag var det kunstutstilling og fullt hus.

LAMBERTSETER: Barnehagen har vel aldri vært så stinn av folk noen gang. 102 barn og deres foreldre og besteforeldre hadde møtt opp. Kunstutstillingen, som var et samarbeid mellom foreldrene og barnehagen, ble en knallsuksess, konstaterer styrer Elisabeth Hokstad.

- Jeg er kjempestolt av barna, sier hun til Nordstrands Blad.

Kunst på plakaten

Assisterende bydelsdirektør Tove Heggen Larsen fikk hjelp av Emma Evanger Larsen på fem år til å klippe over snoren. Hun ønsket den store folkemengden velkommen.

- Her det nedlagt et stort engasjement. Jeg ønsker dere en flott kunstnerisk opplevelse, sa Heggen Larsen.

Pynten-barna har vært i Frognerparken og latt seg inspirere av Vigelands skulpturer. Noen har besøkt Munch-museet, mens andre igjen har fått input på Barnekunstmuseet.

Som velkomst til det hele hadde barna øvd inn en miniforestilling rundt Dyrene i Hakkebakkeskogen. Så ble dørene åpnet, og publikum kunne nyte de flotte kunstverkene som barna har laget.

Særlig oppmerksomhet vakte "Sinnataggen" som barna i Røyskatten har laget med gips og hønsenetting.

- Grevlingen har hatt "fra topp til tå" som tema. De har kopiert hender og føtter og tatt grimasjebilder, forklarer Hokstad.

Andreas Brodal Myrvoll på 4 1/2 år forteller ivrig hva han har vært med på.

- Vi teipa hender og malte foten. Foten min ble malt hvit. Så har vi laget elg av hender og føtter, forklarer han.

Sinnataggen

Ifølge styreren har kreativiteten økt blant ungene som følge av at de har fokusert på kunst og kunstformidling.

- De har fått innblikk i hva kunst er, og de har fått prøve seg som "store kunstnere", sier hun.

Barna har tatt skyggebilder, malt med sukkermaling, støpt hender og føtter. Dessuten har barnehagen sikret seg fotografier av barna underveis i prosessen. Matthew Wells forteller at datteren Elisa på fire år er blitt inspirert av kunstprosjektet.

- Det er fantastisk. Vi merker det hjemme. Hun maler mye for tiden. Barna lærer ting og tar det med seg hjem, forteller han.

Milena Ankerlev forteller stolt om kunstverket hun og de andre barna i Bevern-avdelingen har kreert. Nemlig et ganske kjent eventyr.

- Der er heksa og der er Hans og Grethe, forteller jenta oppglødd til den utsendte journalist.

Elisabeth Hokstad er rørt over hvordan barna ivrig viste gjestene rundt på utstillingen.

- Jeg får litt gåsehud. De er jo så stolte når de viser frem kunsten enten de selv eller kameratene har laget. Så er det nok endel stolte foreldre her også, avrunder styreren.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot