RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagde støvsuger av søppel


Seline Steinsvik og Gabi Langaas er to av barna som har bygget støvsuger av søppel. ALLE FOTO: Simen Sundsbø
Seline Steinsvik og Gabi Langaas er to av barna som har bygget støvsuger av søppel. ALLE FOTO: Simen Sundsbø
Barna i Bakketoppen barnehage har fått til noe svært få ingeniører ville klart, å bygge en støvsuger av kun av søppel.

MUNKERUD: Den har kanskje ikke den største sugeevnen, men med markedets laveste strømforbruk og 100 prosent resirkulerte materialer er den miljøvennlig tvers igjennom.

Som om ikke det er nok er den bygget så den ser ut som en kul elefant.

Konkurranse

Electrolux arrangerer en konkurranse blant norske barnehager om å bygge den kuleste støvsugeren av søppel som barna finner i området sitt. Fokuset i konkurransen er naturlig nok på resirkulering og kreativitet fremfor tekniske spesifikasjoner, og funksjonalitet.

Barna i Bakketoppen hentet inspirasjon fra dyrene i Afrika da de designet sin støvsuger. Det er 40 barnehager med i konkurransen, i skrivende stund ligger Bakketoppen på 5. plass.

Cheez Doodles Cleaner

Bakketoppen har i år hatt verden som tema, og den siste måneden spesialisert seg på Afrika. Det var grunnen til at de designet støvsugeren som en afrikansk elefant. Modellen heter Dustphant 2010, The cheez doodles cleaner.

Plantegningene viser tydelig hvordan elefanten skal suge ostepop gjennom snabelen sin. Barna valgte å ha engelsk navn, siden de syntes det var kulest.

Gabi Langaas og Seline Steinsvik er to av hjernene bak Dustphant-støvsugeren. De forteller at det meste av støvsugeren er plastposer, men detaljene er laget av for eksempel tau, rør, og snusbokslokk. De viser ivrig frem hvordan støvsugeren er bygget opp og hvordan den virker.

Jentene synes det er gøy at de gjør det så bra i konkurransen og håper at så mange som mulig vil stemme på dem slik at de vinner.

For å stemme på Dustphant 2010, the Cheez Doodles Cleaner går du inn på: renstillhet.no. Der ligger bilder av alle bidragene med navn på barnehagen, og du kan gi alt fra et til tre poeng.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere