RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lager boltreplass


Det blir ballplass, boulbane, sitteplasser og lekestativ på den nye plassen. Illustrasjon: Dalsåsen vel
Det blir ballplass, boulbane, sitteplasser og lekestativ på den nye plassen. Illustrasjon: Dalsåsen vel
Med tilskudd på 50.000 kroner fra Sparebankstiftelsen skal Dalsåsen Vel rydde et gjengrodd område og lage møteplass for hele nabolaget.

DALSÅSEN/SÆTER: Sparebankstiftelsen deler to ganger i året ut penger til ulike formål. I denne runden går penger til samlingsplasser og ungdoms- og fritidsklubber.

Lambertseter ungdomsklubb har allerede fått 110.000 kroner og torsdag var det Dalsåsen Vel sin tur til å motta sjekken fra Lis Engell som er banksjef i DnBNORs filial på Sæter.

– Vi får enormt mange søknader og det er veldig hyggelig når vi kan velge ut ting i nærmiljøet. Søknaden til Dalsåsen vel falt akkurat innenfor temaet og så favner tiltaket vidt og blir noe både for voksne og barn, sier Lis Engell.

Yndet for mygg og snegler

De 141 eneboliger som hører til velet kan i sommer ta i bruk området. Foreløpig er det ryddet store mengder kvist og buskas og en entreprenør har planert ut området hvor det skal komme fotballbane, boulbane, lekestativ og benker.

Initiativtaker Patrick Glavine får skryt av velets styreleder Bent Åserud:

– Patrick er den perfekte beboer i velet. I et vel med eneboliger bor folk for seg selv, men Patrick tok initiativ og så mulighetene i et område som var gjengrodd og forfallent og et yndet område for mygg og snegler, sier Bent Åserud.

Skøyteis og lys

Velet har fått 2.500 kroner i støtte fra Bydel Søndre Nordstrand, 40.000 kroner i tippemidler og hatt kronerulling på et tilsvarende beløp i velet. Dessuten er det nedlagt en betydelig dugnadsinnsats.

– Dette skal være et sted hvor besteforeldre kan ta med barnebarna. Det ser veldig fint ut og jeg gleder meg til å få alt på plass, sier Bent Åserud.

Lekeapparater er svært dyrt på grunn av strenge sikkerhetsforskrifter.

– Det blir nok ikke veldig mange apparater, når man har skauen rett bak trenger man jo ikke all verdens, men vi vil ha med ungene på råd, forsikrer Patrick Glavine.

Velet sjekket også ut muligheten for å få anlagt skøytebane og lys slik at plassen kan brukes hele året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere