RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lager kjærlighetsfilm fra Lambertseter


Første tagning: Fra venstre: Håkon Julsrud, Jesper Karsrud, Anders Dahlen, Jostein Mathisen Hokstad og Erik Julsrud.
Første tagning: Fra venstre: Håkon Julsrud, Jesper Karsrud, Anders Dahlen, Jostein Mathisen Hokstad og Erik Julsrud.
Et sammensurium av kameraer, stativ, skue- spillere og svette sokker. Slik ser det ut minuttene før opptak til spillefilm fra Lambertseter.

Lambertseter: Jeg tok med meg noen av de gamle shortsene til broren min. De ser skikkelig kjipe ut. Jeg skal vel ikke være så teit, eller? Anders Dahlen ser spørrende på regissør Erik Julsrud (20) mens han prøver å bli bedre kjent med rollefiguren sin.

Skift du! Men du trenger ikke dra sokkene helt opp til knærne, det blir litt for voldsomt, svarer Erik.

Det er straks klart for opptak til filmen "Fidés, Spes et Caritas - kjærlighet for nybegynnere".

Multitalenter

Tittelen betyr tro, håp og kjærlighet på latin. Det oppsummerer på en god måte hva filmen handler om. Det er fire historier om kjærlighet på forskjellige plan. Alle karakterene bor på Lambertseter og har ett eller annet forhold til hverandre. Det er ingen klassisk kjærlighetsfilm, men det var heller ikke målet, sier Erik.

Sammen med kompisen Philip Stampe (19) har de startet filmselskapet Stampe Film, og er nå i gang med sin første innspilling.

Jeg fikk ideen for litt over ett år siden og begynte å skrive usammenhengende. Etter en stund kom Philip til som medforfatter. Det begynte som en kortfilm, men etter hvert utviklet manus seg til å bli en spillefilm. Vi hadde til slutt skrevet så mye at det ble umulig å kutte ned, fortsetter Erik.

I tillegg til at de begge står for manus og regi, tar Erik seg også av filmingen, mens Philip har en av hovedrollene.

Fulltidsjobb

Jeg har alltid levd for film og jeg ville gjøre dette så proft som mulig. Det har blitt mye arbeid og sene kvelder. Mesteparten av sommeren har gått med, men det gjør meg ingenting. Jeg har lært masse, ikke minst at filminnspilling tar ekstremt mye lengre tid enn man har regnet med. En gang måtte vi ha så mye som 18 tagninger på én scene, sier Erik.

Det dårlige været har ikke akkurat hjulpet heller. Jeg har ikke tall på de gangene vi har måttet utsette filmingen på grunn av regn, skyter Philip inn.

De unge filmskaperne håper å ha filmen ferdig innen våren 2008. At de fikk 10 000 kroner i støtte fra Frifond ga de unge filmskaperne ytterligere driv til å fortsette.

Det er penger som kommer fra overskuddet far Norsk Tipping. 10 000 er ikke mye for å lage en film, men det kommer veldig godt med, sier Philip.

Hittil regner de med å ha brukt 40 - 50 00 kroner fra egen lomme.

Lang rulletekst

Heldigvis har vi fått masse hjelp fra frivillige, hvis ikke hadde vi blitt ruinert. Folk stiller leiligheter og biler til disposisjon, i tillegg til at de stiller opp som lydteknikere, kameramenn og skuespillere. "Takk til"-listen på rulleteksten kommer til å bli lang!, ler Erik.

Målet er å sende inn den ferdige filmen til alt av festivaler og konkurranser. I tillegg skal det trykkes opp DVD-eksemplarer.

Det hadde vært utrolig bra hvis vi fikk vist den på Symra, sier Erik.

Han er allerede i gang med planleggingen av en ny kortfilm, og lover at dette ikke blir det siste folk hører fra ham.

Det er Norges minst sikre yrke, men jeg kunne ikke tenke meg NOE annet! sier han skråsikkert.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere