RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lager moro for unga


Morten Joachim skal underholde de minste festivaldeltakerne med god gammeldags «slapstickhumor» på Øya. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Morten Joachim skal underholde de minste festivaldeltakerne med god gammeldags «slapstickhumor» på Øya. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Det er ikke få små med gigantiske øreklokker på Øyafestivalen. Og selv om festivalen er beregna for mor og far blir det i år for fjerde gang egen moro for unga i Middelalderparken.

MIDDELALDERPARKEN: - Det er mange barn som er på Øya, men de er der stort sett på de voksnes premisser, sier teatersjef ved Soria under Moria, Morten Joachim.

Under årets festival skal han og resten av gjengen i det Torshov-baserte teateret underholde de minste festivaldeltakerne på scenen som har fått navnet Odden.

- Det er fint for oss å få vist oss fram på Øya, vi prøver ut nytt materiale som skal settes opp på Soria under Moria seinere på høsten, sier Joachim.

Vinn festivalpass til Øya her

Slapstick

Forestillinga som settes opp i år har fått navnet «Snikk Snakk Snekker» og er inspirert av koreansk teater.

- Ane (en av skuespillerne, journ. anm.) har vært i Korea og sett en forestilling der som har inspirert oss. Det er veldig fysisk og premisset er egentlig ganske enkelt. Det er en sjef som kommer inn og gir forskjellige oppgaver til de på scenen, forteller Joachim.

- Det er litt «To gode naboer»-stil, hvor de på scenen klarer å forkludre en veldig enkel oppgave. Det er god gammel slapstick-humor, forteller Joachim.

Forestillinga handler - som tittelen viser - om tre snekkere. Problemet er bare at snekkerne slettes ikke vil bygge det de får i oppgave.

- De spiller musikk på verktøyet sitt, og hver gang de skal bygge noe begynner de i steden å spille musikk. De vil heller leke og tulle og spille, forklarer Joachim.


Vinn festivalpass til Øya her

Vanskelig

Øyafestivalen har ingen klassisk teaterscene, noe som er en utfordring for skuespillerne - særlig når det er barn i salen.

- Alle som går på teater er stort sett veldig flinke til å gå på teater. Man sitter i et mørkt rom, og er disiplinerte. Å spille på Øya er en mye større teaterfaglig utfordring, fordi vi må nå ut litt lenger, forklarer Joachim, som likevel takker Øyafestivalen for å slippe litt opp på sikkerhetstiltakene rundt skuespillerne som står på scenen.

- Festivalledelsen lar ungene komme innenfor gjerdet ved scenen. De anså at vår sikkerhet likevel var ivaretatt, ler han.

Ikke for voksen humor

For det er de aller yngste som skal ha glede av forestillinga på Odden. Voksne er selvfølgelig også velkomne, men Joachim innrømmer at det har vært vanskelig å tilpasse humoren etter hovedpublikummet.

- Forestillinga er jo for at barna skal få sin egen lille Øya de også, men det har vært litt vanskelig å ikke gjøre humoren for voksen. Det må være enkelt sånn at ungene forstår, sier han.

Forestillinga spilles på fredag og lørdag på Øyafestivalen i august.


Vinn festivalpass til Øya her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere