RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lager verdens beste avis


Unge serieskapere: Trygve	Ilseng (t.v.) og Tarjei Håberg synes at en ordentlig avis må ha tegneserier, og har selvfølgelig laget sine egne til jubileumsavisen som gis ut til høsten. Alle foto: Nina Schyberg Olsen KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE DET NESTE I SERIEN!
Unge serieskapere: Trygve Ilseng (t.v.) og Tarjei Håberg synes at en ordentlig avis må ha tegneserier, og har selvfølgelig laget sine egne til jubileumsavisen som gis ut til høsten. Alle foto: Nina Schyberg Olsen KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE DET NESTE I SERIEN!
I Rustadsaga barnehage har skolestarterne egen avisredaksjon. Til høsten utgir de intet mindre enn Verdens Beste Avis!

RUSTAD: VBA er kortversjonen av avisnavnet Verdens Beste Avis som de 12 eldste barna i Rustadsaga barnehage har funnet på selv.

Ukentlige redaksjonsmøter

Avisen er under produksjon nå, og utgis i forbindelse med barnehagens 10-årsjubileum til høsten.

– Vi har redaksjonsmøter hver tirsdag, og er kommet cirka halvveis i produksjonen, forteller barnehageassistent Cathrine Cranner og pedagogisk leder Marte Tangen.

De har funnet et dataprogram med avismaler, som 5-åringene skriver, scanner og legger tekst, bilder og tegninger inn i.

– Barna har valgt avisjobbing som skoleforberedende arbeid, og på denne måten får de vennet seg til å jobbe med både ord, bilder og data, forklarer de to.

Innholdsrik avis

VBA skal fylles med alt fra egenproduserte annonser om ting barna liker, til intervjuer med barnehageansatte og enqueter om hva barna har i matboksen sin.

– Vi har intervjuet sjefen her, og etterpå tok vi bildet av henne inn i data’n, forteller Ida og Mathilde om intervjuet med barnehagens styrer.

Trygve og Tarjei bidrar med kart over barnehagen og hver sin tegneserie.

– Min heter «Trygves verden», sier Trygve, mens Tarjeis tegneserie har den spennende tittelen «Mauren vet ikke».

Snømann-scoop

Eirik lager sak om verdens største snømann i barnehagen.

– Den var større enn meg! Vi lagde den sammen, men nå har den smelta, sier Eirik, som heldigvis rakk å ta bilde av snømannen til fortellingen sin først.

– Snømannen hadde drueøyne og rosinmunn, men ikke gulrotnese. Nesa var laget av papir og teip, forteller barna i avisredaksjonen ivrig.

De synes det er kjempegøy å drøfte ideer, tegne illustrasjoner, skrive historier og alt annet som hører med i en avishverdag. Men aller mest spennende blir det nok når avisen utgis til høsten!

LES OGSÅ: Olympiade i Rustadsaga barnehage og Full fart i snøen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere