RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ubaydullah Hussain og Facebook-siden Stopp homofile i Oslos gater.
Ubaydullah Hussain og Facebook-siden Stopp homofile i Oslos gater. Foto: Foto: Faksimile (Facebook)

Laget hatside mot homofile under EuroPride

Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain har opprettet en hatgruppe på Facebook mot homofile.

OSLO: «Stopp homofile i Oslos gater! NoGayPride - Gay Shame» er slagordet som pryder en ny Facebook-side opprettet av den norske islamisten Ubaydullah Hussain, som i 2012 ble kjent som talsmann for gruppen Profetens Ummah.

Facebook-gruppen, som torsdag formiddag hadde 291 medlemmer, er opprettet samtidig med at Oslo står som vertsby for årets EuroPride.

«I Allah's navn, den mest Barmhjertige, mest Nåderike. Denne gruppen er opprettet for å vise vår motsatt mot "gay pride" (er egentlig gay shame), som skal gå i tog i Oslos gater førstkommende lørdag», skriver Ubaydullah Hussain selv i en post lagt ut på siden onsdag.

DITTOSLO MENER: «EuroPride er viktig»

– Ekkel sykdom

Videre skriver han:

«Homofili, som er en ekkel og grusom sykdom, må bekjempes og stoppes. Denne sykdommen er i dag spredt omtrent i alle verdens kanter, og disse skammelige menneskene har i senere tid også begynt å vise dette offentlig.»

Ikke overrasket

Styreleder Oslo Pride, Stein Runar Østigaard, ble kjent med dette sent onsdag kveld og ble ikke overrasket, men synes det er trist.

– Vi syns det er trist selvfølgelig og er uenige i budskapet, som blant annet sier at homofili er en sykdom. Særlig tenker vi på muslimske personer som er i skapet eller på vei ut eller åpne som opplever sånne type holdniger rundt seg. Det er trist at noens kjærlighet kan være kontroversiell for andre, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: OSLO FAGOTTKOR: – Ærlig, drøyt og morsomt

Ber folk støtte EuroPride

Han håper alle som ikke er enig med Ubaydullah Hussain aktivt viser sin støtte til EuroPride-festivalen.

– Vi håper de lar seg inspirere av festivalen og føler trygghet til å være seg selv.

– Vi forventer ikke at alle står å heier, men syns det burde være rom for at alle skal kunne uttrykke sin glede og kjærlighet, legger Østigaard til.

Ble dømt for trusler

Ubaydullah Hussain ble i Oslo tingrett dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot to navngitte journalister, trusler mot en sakkyndig i retten og hatefulle ytringer mot jøder.

Han ble frikjent for tilleggstiltalen om hatytring mot forfatteren Amal Aden på Facebook. Av straffen ble 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år.

Hussain selv anket ikke dommen, men i februar ble det kjent at statsadvokaten vil bringe saken inn for lagmannsretten.

LES OGSÅ: Her selges skeiv sex til gifte menn i Oslo

Klaget til Facebook

Facebook har mottatt en klage på Ubaydullah Hussains hatside, men har svart klageren at de ikke vil foreta seg noe.

«Vi har gjennomgått gruppen du rapporterte for hatefulle ytringer eller symboler. Vi mener at den ikke bryter våre nettsamfunns standarder», skriver Facebook i sitt svar.

LES OGSÅ: – Den største folkefesten siden 17. mai

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere