RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lakkdamen

Det skal ikke mer enn et raskt blikk inn i klessbutikken til Lise Karlsen på Majorstuen for å skjønne at dette ikke er hvilken som helst butikk.

MAJORSTUEN: For det første: Butikken bugner av fløyel, silke, lakk og lær.
For det andre: Lise selv går kledd i et stripete skjørt med hodeskaller og sikkerhetsnåler på. Smilet hennes er vennlig, men hun er absolutt en dame som skiller seg ut i mengden. Og det et slik hun liker det, i følge henne selv.
En gründer i magen
På disken ligger det en bunke med brosjyrer som reklamerer for butikken og nettbutikken til Lise.
"For en alternativ klesstil er Manillusion stedet. Vi har klær, støvler, sko, smykker og stæsj til hun og han", står det.
Butikken ligger i Professor Dahls gate på Majorstuen.
Jeg jobbet som storkundeansvarlig i Telenor, forteller Lise. Lønna var veldig bra, og jeg hadde mye ansvar. Men jeg følte at noe savnet.
Lise drømte nemlig om å skape noe på egenhånd. Hun ville være sin egen sjef, og gikk med en liten gründer i magen. Etter hvert sa hun opp jobben, og åpnet egen butikk. Det har vært tøft, og der er fremdeles tøft, sier Lise. Alt er gjort med private midler. Jeg har ikke tatt ut lønn på et år. Den første tiden måtte jeg låne penger av kjæresten for å betale husleia.
Foreløpig jobber hun hele tiden. Det er et år siden hun åpnet butikken, og kundemassen øker stadig. Butikken er åpen mandag til lørdag. Det sier seg selv at det ikke blir mye fritid. Er hun ikke opptatt i butikken, jobber hun med nettsidene til butikken, bestiller klær, eller arrangerer privatfester. Jeg har arrangert både jentefest og utdrikningslag i butikken etter stengetid, forteller hun.
Her om dagen var det jentefest, alle jentene fikk hjelp til å få på seg korsett. Du kan tro mange forbipasserende fikk lange øyne da kikket inn, hehe.
Noe nytt og annerledes
Lise har flere stylister som kunder, som bruker klærne til å style berømtheter.
Blant andre har Synnøve Svabø utmerket seg i et av Lises korsetter under årets norske Melodi Grand Prix. I tillegg selger Lise mange klær til teateroppsetninger og skuespill
I dag har butikken fått inn nye varer. Hver gang vi får inn ny varer, er det som julaften, smiler Lise. Hun har besøk av en venninne som hjelper til med å sortere varene. Åh, se på den, den var vel tøff, utbryter venninnen og drar opp en svart topp pyntet med et barberblad.
Eller hva med denne!? Venninnen ser på en svart jakke pyntet med små hengelåser, og får stjerner i blikket.
Den var stilig!
Det var på tide med noe nytt annerledes på majorstuen, mener Lise.
Mange var skeptiske da jeg sa at jeg ville åpne butikken min her, men det har gått veldig fint.
Lise bor på Frogner, og har bodd der i flere år. At butikken skulle ligge i området, var en selvfølge.
Noen eldre damer som har fått sjokk?
Nei, faktisk ikke. Det er veldig mange forskjellige kunder innom, fra 13 til 90 år gamle. Du vet, lakk var jo mye vanligere før enn nå. Bestemoren min hadde både lakkveske, lakksko og lakkregnfrakk, sier Lise. Lakk er et fantastisk stoff, sier hun og blir ivrig. Det sitter godt på kroppen, og valker og fett forsvinner som ved et trylleslag. Det gir en nydelig figur.
En humle forviller seg inn i butikken. Venninnen bretter sammen en avis, men nekter å drepe den. I stedet jakter hun på dem med en avis og en kopp for å fange den. Koppen er svart med et hvitt dødninghode. Til slutt får hun tak i humlen og slipper den ut.
Før var jeg stressa og rik. Nå er jeg fattig og lykkelig, avslutter Lise.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere