RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lakkegate-elever ordnet fredspriskonsert


Det var stormende jubel da A1 entret scenen på Rådhusplasen. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Det var stormende jubel da A1 entret scenen på Rådhusplasen. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Fredsprisvinner Barack Obama var ikke til stedet under årets fredsprisfest i regi av Redd Barna, så Kronprinsesse Mette Marit tok jobben med å tenne fakkelen på Rådhusplassen.

OSLO: Det er i tradisjon tro fredsprisvinneren som har ansvaret med å tenne fakkelen på Rådhusplassen, som symboliserer alle de landene i verden somfremdeles er rammet av krig.

Men som Oslo har fått erfare de siste dagene er ingenting som det har vært tidligere år når fredsprisvinneren er sittende president i USA, og heter Barack Obama. Men Mette Martit gjorde jobben, og leder for Redd Barna var glad for at hun stilte opp.

Arrangert av barn

Kronprinsessen delte også scenen med Fabian Stang, som var veldig imponert over at barna selv har arrangert festen – Jeg var der i fjor, og synes det er veldig fint at barna har sin egen fest. Jeg synes barna var veldig flinke og entusiastiske. Jeg tror også at dere lærer mye av forarbeidet til denne festen, sa Stang til Redd Barna.

Det er fjorten sjuendeklassinger fra Sagene og Lakkegata skole som har forberedt festen, og de har fått med seg mange kjente gjester og artister blant annet Samsaya, Quick, Aleksander Rybakk, A1 og rappeduoen Nico Sereba og Vinzy V. De sistnevnet fikk virkelig kjørt seg på scenen da det vanket relativt tøffe spørsmål fra barna som var programledere.

– Det var veldig veldg overraskende, følte nesten som da vi hadde prøve på skolen og jeg ikke visste svaret, sa Nico lattermildt.

Gutta var klare på at dette var det beste publikummet de har opptrådt for.

– Det var helt fantastisk, god energi, sa Vinzy V.

Budskapet er fred

Lokalavisen fikk huket tak i tre av tolvåringene fra Lakkegata skole som har vært med på å arrangere konserten, og det var mer enn de store artistene som stod i fokus for disse barna.

– Dette er veldig morsomt, og det er en viktig sak det å spre budskapet om fred. Vi barn i Norge er jo utrolig heldige, sier Liv Tilia Birkelund.

Hva har vært det morsomste med å delta på dette arrangementet?

– Å snakke med pressen har vært en ny og spennende opplevelse, sier Balder Bryn Morsund.

– Og møte nye og interessante mennesker, suplementerer Kamila Mahanoud Isak.

De tre engasjertet elevene pressiserer allikevel at budskapet om fred er det viktigste, om Obama er til stedet eller ikke.

Engasjerte A1

Et av trekkplasterne til konserten var det populære bandet A1 som består av Mark Read, Ben Adams og vår egen Christian Ingebrigtsen Gutta har opplevd stor suksess siden comebacket i år, og de var veldig glad for å stå på scenen for en så god sak.

– Vi er klar over hvor heldig vi selv er, og derfor er det viktig å kunne gi videre til de som ikke har det like bra. Alle pengene vi får inn fra den nye singelen går også direkte til Redd Barna, sa Ben Adams.

Aleksander Rybakk var også tilstedet, og gjorde to låter, blant annet vinnerlåta Fairytale. Han var ikke tilgjengelig for presse verken før eller etter showet, og er tydelig sliten for tiden. Han skal også opptre i den offisielle Noblekonserten i morgen kveld.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere