Lambertseter bibliotek utvides

Päivi Hannele Särkelä får penger av byråd Torger Ødegård til å utvide tilbudet på Lambertseter bibliotek.

Päivi Hannele Särkelä får penger av byråd Torger Ødegård til å utvide tilbudet på Lambertseter bibliotek. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Deichmanske bibliotek på Lambertseter leverer kjempegode resultater, og nå får de penger til å innrede ferdig og å holde lenger åpent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Päivi Hannele Särkelä viser byråden rommene som snart skal innredes. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Klikk på bildet for å forstørre.

Torger Ødegård tok seg tid til å teste bibliotekets fasiliteter. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Lambertseter: Det nye biblioteket på Lambertseter er en suksess, antall lånere vokser og halvparten av bøkene er til en hver tid utlånt, dette har skjedd på tross av reduserte åpningstider.

Hyggelig besøk

Gode tall og fortsatt utbedringspotensialet var noen av grunnene til at kulturbyråd Torger Ødegård kom innom Lambertseter med gode nyheter. Biblioteket på Lambertseter får penger til å innrede resten av lokalene og til å utvide åpningstidene.

– Dette er den nyeste og fineste filialen vi har. Det er viktig å ha sterke filialer der folk bor, sa Ødegård i det han åpnet pengesekken for Deichmanske på Lambertseter.

Engasjerte brukere

At det nå kommer penger til å utvide gleder avdelingsleder på Lambertseter bibliotek Päivi Hannele Särkelä.

– Dette har folk ventet på, sier Särkela. Hun forteller om at folk har engasjert seg veldig for å få utvidet åpningstidene, blant annet gjennom en facebookgruppe.

Innreder

Det er ikke bare åpningstidene som utvides. Lambertseter bibliotek har helt tomme rom stående, de skal nå innredes for bruk.

En annen nyhet blir innleveringsautomater som gjør det mulig for folk å levere inn bøker døgnet rundt. Disse automatene kommer i januar og blir de første i Oslo, tanken er å gjøre tilbakelevering lettere for travle mennesker, man kan for eksempel levere tilbake bøker tidlig om morgenen på vei til jobben.

Vekst etter nyåpning

Antall utlån i perioden 12.10.-29.11.09: 15465

Antall utlån i perioden 12.10.-29.11.10: 19746

Økning i utlånsmengde: 28 %

Nye lånere:
408 i perioden 12.10.-29.11.10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.