*Nettavisen* Nyheter.

Lambertseter er Oslos mest populære skole

Lambertseter videregående skole topper listen over skoler høstens ferske videregåendeelever vil gå på.

LAMBERTSETER: – Vi har ligget på topp-tre-listen i mange år, men nå er vi helt på toppen, sier en tydelig stolt Claus Hagli som er rektor ved Lambertseter videregående skole.

Skolen var helt på toppen av søkelisten i 2005, men har i konkurranse med Elvebakken, Oslo katedralskole og Oslo handelsgymnasium toppet listene de siste årene.

481 søkere

367 elever har søkt på 220 plasser med studiespesialisering (tidligere allmennfag), mens 114 elever har søkt på 62 plasser på idrettslinja.

– Vi har en økning på 115 søkere fra i fjor og knuser Elvebakken og Katta, så dette er veldig hyggelig, sier Hagli.

– Ikke tilfeldig

Den nye skolen i Nydalen (åpner til høsten) har aller flest søkere i byen, med 395 søkere til studiespesialisering, mens Lambertseter topper listen over de eksisterende skolen.

– Jeg håper jo dette kan tilbakeføres til det arbeidet vi gjør. Vi jobber systematisk i forhold til elevmiljøet og har læringskontrakt så elevene vet hva de kan forvente. Vi jobber på mange felter for å lage gode strukturer og gode relasjoner mellom elev og lærer og mellom ledelsen og elever. Det er ikke tilfeldig at vi kommer godt ut, mener Hagli.

Åpen dag

Han drar også fram arbeidet mellom skole-hjem og det at skolen nå er ferdig rehabilitert og ombygd, blant annet med nytt treningssenter, som årsaker for økningen.

– Det var en tøff belastning å drive full skole samtidig som rehabiliteringen, og nå er det hyggelig å kunne være et flaggskip for elevene.

Da skolen arrangerte åpen dag 18. januar var et sted mellom 700 og 800 potensielle søkere innom.

Drabantbyskolene

I 2005, da skolen toppet listen, var halvparten av inntaket basert på lokalopptak, mens elever nå står helt fritt til å søke på hvilken skole de vil i hele byen. Hagli mener derfor at årets søketall er sterkere og betyr mer enn 2005-tallene.

Hagli er likevel betenkt i forhold til drabantbyskolenes posisjon.

– Det er ekstremt trist at drabantbyskolene ellers ikke får søkere. Det blir ulike elev- og læringsforutsetninger på de ulike skolene, og elever som ikke har søkt, blir plassert på en skole de kanskje ikke vil gå på, sier han.

SJEKK ANMELDELSEN AV ÅRETS LAMBERTSETERREVY HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag