*Nettavisen* Nyheter.

Lambertseter-gutter fikk Gimle kino til å grøsse

Filmskaperne Kim Erik Strøm, Thor Håkon Ulstad og Nicolas Jara Marthinsen hadde lørdag premiere på kortfilmen Tiden Er Uviss på Gimle kino. Foto: Foto: Trine Solberg

I salen i Gimle kino lørdag hørtes redde gisp, latter og høy applaus. Da ble nemlig skrekkfilmen Tiden Er Uviss vist for folket for første gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra venstre bak: Thea Emilie Martnes, Nicolas Jara Marthinsen, Paul Pacoma Sørensen, Herman Hjelkrem.Venstre foran: Geir-Anders Haugen, Camilla Botten, Eivind Tveten, Kim Erik Strøm, Thor Håkon Ulstad, Martin Hoelsæther og Adrian Dovran Foto: Foto: Trine Solberg

Klikk på bildet for å forstørre.

Skuespiller Camilla Botten synes det er rart premieren nå er over, men er veldig fornøyd med resultatet av filmen. Foto: Foto: Trine Solberg

Klikk på bildet for å forstørre.

Stig Bjørnseth er blant de som har møtt opp til premiere. - De leverer, sier han om crewet bak Tiden Er Uviss. Foto: Foto: Trine Solberg

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette var veldig bra. Jeg satt og hadde gåsehud, sier Ida Marie Kolstad (t.v) Hun er på kino sammen med Tuva Løhne og Elizabeth Jensen. Foto: Foto: Trine Solberg

GIMLE KINO: – Responsen fra publikum da vi gikk ned etter filmen var helt fantastisk. Det var en ubeskrivelig følelse, sier regissør og skuespiller, Kim Erik Strøm (23) da Nordstrands Blad møter film-crewet etter visningen på Gimle kino, lørdag.

Det er sammen med Thor Håkon Ulstad (22) og Nicolas Jara Marthinsen (22) at han i 2010 startet Visusfilm og nå har produsert filmen Tiden Er Uviss.

Som seg hør og bør på en premiere serveres det velkomstdrink ved inngangen til Gimle kino lørdag. Inngangspartiet er stappfullt av spente kinogjengere, og ikke minst nervøse filmskapere.

Det er ikke blitt mye søvn de siste dagene, men etter filmvisningen, som er resultatet av ett års jobbing, kan Visusfilm endelig puste lettet ut.

– Vi har fått høre veldig mye godt fra folk. Så det føles veldig bra, sier Marthinsen.

LES OGSÅ: Lambertseter-kamerater premiereklare for Gimle

Tradisjonelt med ny vri

Filmen er en skrekkfilm og handler kort fortalt om en vennegjeng på hyttetur.

Dette har du sett før, tenker du kanskje, men guttene har lagt en helt ny vri til det tradisjonelle skrekkfilm-plottet.

Ideen var å gjøre noe unikt. En film som bygger på nettopp det å lage en tilsynelatende veldig typisk skrekkfilm, som viser seg å ikke være så typisk likevel. Øksemorderen som lusker rundt i skogen er kuttet ut til fordel for en fiende vi som publikum ikke en gang får se.

– Vi ville at publikum skulle sitte igjen med en følelese av at de har sett en film som de ikke har sett lignende til før. Og det har vi fått høre i dag, at folk har trodd de kom til en film som var forutsigbar, men at den ikke var det, forteller regissøren.

LES OGSÅ: Konsert 30. desember: - Alle kan redde verden litt

En film med det lille ekstra

Den typiske skrekkfilmen, om en vennegjeng på hyttetur i norsk, mørk skog, har produsentene også valgt å følge opp og bruke som ironiske innslag i filmen. Det synes publikummer Stig Bjørnseth var en fin tvist.

– Dette var veldig bra. Det er jo definisjonen på amatørfilm, og de leverer, sier han.

Han vil ikke innrømme å ha blitt veldig redd midt på lyse dagen, men det var det definitivt andre som ble. Gisp og små skrik hørtes med jevne mellomrom gjennom hele filmen.

–Jeg klarte meg jeg, men hun ved siden av meg skvatt litt i blant.

Også Cathrine Jensen, Tuva Løhne og Ida Marie Kolstad er på plass. De kjenner flere i crewet og er imponerte over hva de har fått til.

– Det var veldig, veldig bra. Jeg satt og hadde gåsehud, sier Kolstad.

Også de likte ideen om å lure seerne litt til å tro de visste hva de gikk til, ved å spille på hyttetur-konseptet.

–Plottet var veldig bra. Du satt der og ventet på at noe skulle skje, og noe skjedde, men det var aldri slik du trodde, sier Løhne.

I tillegg har guttene gjort seg svært flid med effekter som uten tvil får opp grøssefaktoren.

–De hadde fått til det lille ekstra, slår Jensen fast.

LES OGSÅ: Gratis revy av og for ungdom

Se traileren til Tiden er Uviss her:

Fikk ikke se filmen før premieren

Camilla Botten, som spiller Nora i filmen, er veldig fornøyd med premieredagen, men innrømmer at det er en litt rar følelse når så mye jobb nå plutselig er helt ferdig.

– Når man har jobbet så mye med noe, og så er filmen vist frem, så tenker man litt "hva nå?".

Hun er vant til å stå på scenen, men har aldri vært foran kameraet før. Å se seg selv på storskjerm i Gimle kino var nervepirrende.

– Det var bare å sitte å bite negler. Jeg var veldig nervøs, Vi hadde ikke sett den ferdige filmen, så vi satt der på lik linje med alle andre, sier hun.

– Men det er en veldig god følelse nå. Jeg er veldig fornøyd.

LES OGSÅ: Fra Café Condio til Nationatheratret

Tøyer grensene

Crewet består av ikke mer enn elleve personer, jobben har tatt litt over ett år fra idé til sluttresultat og et budsjett har de så og si ikke hatt.

– Det er litt det å vise hvor mye elleve personer kan gjøre på frivillig basis, sier Ulstad.

– Og med null budsjett. Vi har jo stort sett bare brukt penger på bensin og mat, føyer Marthinsen til.

Dette er ikke første gangen Lambertseter-guttene fyller en kinosal. Det gjorde de også i 2010. Den gangen var det skrekkfilmen Aske som ble vist på Symra kino.

Guttene har altså valgt seg en sjanger det kan være vanskelig å få til uten penger. Likevel får de til å levere til kjempeapplaus og et imponert publikum i en av Oslos mest tradisjonsrike og kinosaler.

– Det er veldig spennende å tøye grensene og faktisk få det til uten et budsjett, sier Jara.

I løpet av premieredagen har flere bedt om en oppfølger til Tiden Er Uviss. Det vil ikke produsentene love, men at det kommer mer fra dem, er det ingen tvil om.

Filmen Tiden er Uviss vil legges ut på Internett etter hvert. Følg med på Facebook-siden til Visusfilm for å holde deg oppdatert.

Les mer fra Nordstrands Blad her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag