RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lambertseter senter kåret til Årets bygg


Lambertseter senter stakk av med prisen for Årets bygg. F.v. Gunvor Håverstad (Skanska), Martin Mæland (OBOS), Alf Olav Bjørntuft (Skanska), Madeleine Torkveen Skjølås (Skanska), Petter Eiken (Skanska), Gustav Pillgram Larsen (jury) og Sverre Tiltnes (jury).
Lambertseter senter stakk av med prisen for Årets bygg. F.v. Gunvor Håverstad (Skanska), Martin Mæland (OBOS), Alf Olav Bjørntuft (Skanska), Madeleine Torkveen Skjølås (Skanska), Petter Eiken (Skanska), Gustav Pillgram Larsen (jury) og Sverre Tiltnes (jury). Foto: Foto: Bygg.no
Det nye senteret på Lambertseter klatret helt til topps i konkurransen om å bli kåret til Årets bygg 2010.

LAMBERTSETER: – Dette er en utrolig hyggelig anerkjennelse å få, og et bevis på at vi har klart å skape noe verdifullt for dette området av Oslo, sier direktør Carl-Henrik Eriksen i OBOS Forretningsbygg i en pressemelding.

Lambertseter senter var nominert som ett av tre prosjekter til prisen Årets bygg 2010. De to andre var Geilo Kulturkyrkje og Marienlyst Skole i Drammen.

Forbilde

Prisen ble delt ut på Byggegallaen, som er en del av Byggedagene i regi av magasinet Byggeindustrien.

I juryens begrunnelse heter det at senteret er et byggeprosjekt med stor overføringsverdi – et forbilde på god planlegging og profesjonell gjennomføring.

– Byggherren har satt høye krav, og utfordret entreprenøren til å påta seg ansvar for energimål i tre år etter ferdigstillelse, skriver juryen.

Grønt bygg

Juryen trekker også frem den helhetlige tenkingen rundt prosjektet.

– Totalentreprenøren har spilt på en rekke gode ressurser for å få frem effektive og gode løsninger når det gjelder energi, miljø og brukervennlighet, skriver juryen som beskriver Lambertseter Senter som et hverdagsprosjekt.

Juryen mener prosjektet er en djerv satsing på et sosialt og kulturelt samlingssted, som reduserer handelslekkasje, reduserer transport, og er et gjennomarbeidet grønt bygg.

– Dem trenger vi flere av i Norge. Prosjekter som vitaliserer en bydel, stimulerer handel og kultur, og skaper et trygt miljø for menneskene som bor og arbeider i området, skriver juryen i sin begrunnelse.

Senketunnelen i Bjørvika ble kåret til Årets Anlegg.

LES MER OM LAMBERTSETER SENTER HER:

Se alle planene for Lambertseter senter

Lambertseter senter går så det suser

Nå blir det stell på stellinga

– Pangåpning for Symra kino

– Byens aller fineste bibliotek

Sa ja til rundkjøring ved senteret

Stormet senteret

Lambertseter senter under vann

I rute etter vannlekkasjen

Åpnet etter lekkasjen

Nå blir det stell på stellinga på Lambertseter senter

Hva skal skje med gamle Lambertseter senter?

Vant over Q-park på Lambertseter

Parkeringskaos på Lambertseter

Vanlig handletur ble til lang klageprosess

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere