RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lambertseter Svømmeklubb lader opp til mesterskap på Mallorca


ALLE SAMLET: 32 svømmere fra Lambertseter Svømmeklubb har tilbragt to uker i Mallorca foran en meget hektisk periode for utøverne.Foto: Lambertseter Svømmeklubb
ALLE SAMLET: 32 svømmere fra Lambertseter Svømmeklubb har tilbragt to uker i Mallorca foran en meget hektisk periode for utøverne.Foto: Lambertseter Svømmeklubb
Med 32 NM-klare utøvere ble det alt annet enn chartertur på svømmerne fra Lambertseter.

OSLO: 17. til 20. juli er det klart for svømme-NM langbane i Drammen. LSVK stiller med 32 kvalifiserte utøvere som har tilbragt to uker på Mallorca for å prikke inn formen.

– Alle utøverne er nå på leir på Mallorca der vi så mange ganger har fått gjort veldig gode forberedelser til mesterskap, sier Joacim Lilleåsen.

Stafett er viktig

Treneren forteller at klubbens fokus er at utøverne setter personlige rekorder og har gode opplevelser fra mesterskapet.

– Med det laget vi har vet vi at dersom alle perser vil vi være med i toppen på mange øvelser, sier Lilleåsen.

Svømmere som Stina Kajsa Colleou, Christine M. Pedersen, Marte Løvberg, Line Løvberg, Malene M. Pedersen, Niksja Stojkovski, Armin Porobic og Sondre Kallhovd, har alle medaljer fra senior- og/eller juniormesterskap det siste året og vil være sultne på å ta flere nå.

– I fjor på langbane NM tok vi også mange medaljer og satt en seniorrekord (4x100 medley for jenter) og en juniorrekord (4x200 fri for gutter) på stafetter. Dette er et viktig fokus for oss og vi ønsker å være med å kjempe om medaljer på alle stafetter også denne gang.

LES OGSÅ: Armin Porobic knuste 22 år gammel rekord

Lambertseter Svømmeklubb har også to utøvere som skal kjempe om medaljer i junior-EM denne uken.

Unikt

– I år skal norske svømmere delta i hele fire internasjonale mesterskap og vi har svømmere kvalifisert til alle fire. Det er unikt i Norge, ingen andre er i nærheten av det, sier Lilleåsen.

Marte Løvberg (15) og Armin Porobic (18) deltar i junior-EM i Dortrecht, Nederland 9-13.juli.

– Marte er med for første gang, mens Armin har deltatt før. Begge har bare i år vært på fire lengre treningsleirer med landslaget og har fått bygd et meget godt grunnlag der.

LES OGSÅ:

Stina Colleou tar innpå Nordenstam

Fire blad Løvberg i NM

Så nå venter noen hektiske måneder for svømmerne.

– Det er dette vi trener for. Vi har vært Norges beste svømmeklubb de siste årene og tar denne sommeren nye steg fremover. Vi flytter nå også blikket ut i Europa og verden. OL i Rio er om to år. Vi har ingen intensjoner om å slakke ned på farten nå, sier Joacim Lilleåsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere