RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lambertseter vgs. flytter i 2015


SAMARBEIDER: Elevrådsleder Benjamin Uddmo Ask og fungerende rektor ved Lambertseter vgs., Lars Lilleborgen tror det er best å flytte ut av skolen under byggearbeidene.
SAMARBEIDER: Elevrådsleder Benjamin Uddmo Ask og fungerende rektor ved Lambertseter vgs., Lars Lilleborgen tror det er best å flytte ut av skolen under byggearbeidene. Foto: Foto: Kristin Trosvik
Over 600 elever og nærmere 100 ansatte på Lambertseter vgs. må finne seg i å leve på flyttefot første halvår av 2015.

LAMBERTSETER: Undervisningsbygg besluttet i høst at Lambertseter videregående skoles ventilasjonsanlegg skal rehabiliteres.

LES OGSÅ: Lambertseterrevyen 2014: Lander på idealtid

Opprinnelig skulle byggeprosjektet gjennomføres mens skolen var i full drift. Nå har imidlertid Undervisningsbygg, i samarbeid med skolen, kommet frem til at arbeidene er så omfattende at skole i drift blir vanskelig.

I stedet skal alle elevene og lærerne på studiespesialisering, det vil si mellom 600 og 700 elever og nærmere 100 ansatte, flyttes til den nye Edvard Munch-skolen i Oslo sentrum, Ullevålsveien 5.

Ved å tømme skoleområdet i anleggsperioden vil man kunne installere anlegget på et halvt år. Elevene skal derfor kun tilbringe ett semester på sentrumsskolen, fra januar 2015 og frem til sommeren.

Fornøyd med løsningen

Fungerende rektor, Lars Lilleborgen, forteller at det i perioden 2008-10 ble det etablert nytt ventilasjonsanlegg i vestfløyen, der idrettslinjen holder til. Skolen var da i full drift.

– Det var ikke helt greit å drive skole da, det var en stor belastning for elever og lærere. Derfor er vi veldig fornøyd med denne løsningen, sier Lilleborgen og understreker at beskjeden om at de skal ut er helt fersk og at det er mange løse tråder fortsatt.

LES OGSÅ: 2011: Lambertseter er Oslos mest populære skole

Gjør det beste ut av det

Elevrådsleder Benjamin Uddmo Ask, som går i andre klasse på studiespesialisering, sier at det er vemodig å ikke få avslutte skolegangen på Lambertseter.

– Med en gang vi fikk beskjeden var det mange som synes dette var negativt. Mange velger seg til Lambertseter fordi de bor i nærheten og det er den beste skolen i området, sier elevrådslederen og legger til at de fleste nå ser at dette er den beste løsningen.

– Vi kunne ha fått bedre informasjon, det er en del usikkerhet rundt det som skal skje. Men vi velger å gjøre det beste ut av det. Og vi unner de elevene som skal komme hit å få et bedre ventilasjonsanlegg, sier han.

LES OGSÅ: Møblesnekkerne på Holtet ble reddet - igjen!

Flere utfordringer

Blant de løse trådene som skoleledelsen når ser på er mulighet for å drift av kantinen på Edvard Munch, skolen skal jo egentlig ikke åpne før høsten 2015. Det er heller ikke kroppsøvingssal på skolen.

– Mange er også opptatt av at revyen ikke skal lide, sier Lilleborgen og legger til at de er opptatt av løpende dialog og god informasjon til elever, ansatte og foresatte.

– Det er ingen tvil om at vi trenger dette ventilasjonsanlegget og de utfordringer vi får med denne flyttingen, de løser vi, sier han.
Det er kun elevene ved studiespesialisering som skal flyttes i januar. Idrettselevene vil ikke bli berørt av byggearbeidene.

– Det medfører noen utfordringer i forhold til felles undervisning og samarbeidsprosjekter. Vi jobber også med å finne gode løsninger på dette, sier Lilleborgen.

LES OGSÅ:

2014: Det store skolebyggeåret

Flere skolestartere kan få tildelt ny skoleplass

Nye Nordseter blir Oslos største grunnskole

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere