Lambertseterbanen robbet for kobber

EKSTRAJOBB: Kollektivtransportproduksjon AS, som utfører arbeidet på Lambertseterbanen, får nå en betydelig ekstrajobb med å få på plass 1200 meter kabel som er stjålet fra skinnegangen.

EKSTRAJOBB: Kollektivtransportproduksjon AS, som utfører arbeidet på Lambertseterbanen, får nå en betydelig ekstrajobb med å få på plass 1200 meter kabel som er stjålet fra skinnegangen. Foto: FOTO: Arne Vidar Jenssen

Siste helgen i juni og natt til 5. juli ble Lambertseterbanen robbet for totalt 1200 meter kobberkabel. Men Oslo T-banedrift spår ingen forsinkelser for gjenåpningen.

LAMBERTSETER: – Til tross for tyveriene satser vi på å gjenåpne Lambertseterbanen som planlagt 17. august. Riktignok er det ferietid, men forhåpentligvis får Kollektivtransportproduksjon, som utfører arbeidet, tak i materialene som skal til, sier informasjonsrådgiver Andreas Viseth i Oslo T-banedrift.

Del på Facebook

Tyveriene fant sted mellom Bergkrystallen og Brattlikollen.

Nordstrands Blad har forsøkt å komme i kontakt med banesjef Thor Georg Sælid i Kollektivtransportproduksjon, men fikk beskjed om at han er på ferie. Iforrige uke sa han imidlertid følgende til Aftenposten:

– Jeg tenker mye på gjenåpningen av Lambertseterbanen 17. august. Dette var ikke med i planene våre. Vi gjør alt vi kan for å komme i mål til den datoen.

Frykter ekspertisemangel

Leveringstiden for kobber er imidlertid lang, og Sælid frykter at det kan bli vanskelig å få tak i ekspertisen som kan montere kabelen som gir strøm til T-banetogene igjen. Det kan i verste fall føre til at åpningen av Lambertseterbanen blir utsatt.

Når store deler av Oslos befolkning returnerer fra ferie, kan det skape hodebry for Ruter og Oslo T-banedrift.

Tredje kobberraid på ett år

Også i fjor ble T-banen utsatt for tyveri av kobberkabler. I juli ble det stjålet 3000 meter kabel fra Holmenkollbanen, og i august ble 120 meter kabel borte fra Kolsåsbanen.

Kablene som nå ble stjålet fra Lambertseterbanen, var allerede fastmontert, noe som kunne ført til en alvorlig ulykke for de ubudne gjestene.

– Enten visste de veldig godt hva de holdt på med, eller så hadde de bare veldig flaks. Det kan være livsfarlig å røske opp fatsmonterte kabler, sier HMS-koordinator Paul Kristiansen i Kollektivtransportproduksjon.

Sælid opplyser til Aftenposten at T-banen nå har satt inn vakter for å slippe flere tyverier.

Etterlyser vitner

Politiet har forløpig få spor å gå etter i etterforskningen av tyveriet.

– Vi håper at publikum kan hjelpe oss med tips slik at vi kan få tatt gjerningsmennene, sier fungerende stasjonssjef Dag Harakd Brevsjø ved Manglerud politistasjon.

Han legger til at politipatruljene er informert om tyveriene, og at de er innom og sjekker T-banestrekningen når de har tid og anledning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.