Gå til sidens hovedinnhold

Lån skøyter og ski gratis på Bislett

Vinteren er skisesong, og Skattkammeret på Bislett stadion låner ut masse gratis sportsutstyr til byensbarn.

BISLETT: – Vi har hatt mange som har kommet innom etter jul, sier frivillig og ildsjel Sunniva Sved Johnson.

Lokalavisen har tidligere skrevet om ekteparet Unni Hollekim og Arne Jensen, som donerte bort bryllupspresangen til bydelens unger. I regi av St. Hanshaugen Frivilligsentral ved Kirkens Bymisjon, har skattene rast inn.

– Vi har fått en del utstyr og kjøpt alt av skiutstyr, sier Sunniva som er fornøyd med det nesten fulle lageret.

Les også: Rolig start for skattkammer

Skøyter og ski

Barn fra førskolealder til 18 år kan låne nye flotte alpinski, twintips og skøyter. – Det er mange skoler som har oppdaget oss, og flere trenger utlån til skikurs og aktivitetsdager, forklarer den blide utlåneren..

Hver mandag (18.00-20.00) og onsdag(16.00-18-00) nede på Bislett stadion, inngang Sofies gate, kan folket boltre seg i utstyr. Mot et depositum på 100 kroner kan man låne ski og støvler i en uke.

– Vi har måttet avvise en del lærerstudeneter og voksne som også kunne tenke seg å låne utstyr, sier Sunniva som merker at behovet tydeligvis er stort for flere utover den fastsatte målgruppen.

Skattkammeret trenger mer utstyr

Om våren kan frisbeer, rowlerblades, fotballer, nett, hjelmer og mye mer taes i bruk. Det er fremdeles mulig å engasjere seg i form av å stå frivillig å betjene sentralen, eller ved å gi bort utstyr til barna.

– Vi skulle gjerne hatt mer drahjelp fra det lokale næringslivet, sier Sunniva. Det er bare å ta kontakt med Sunniva ved å sende mail til sunniva.johnson@bymisjon.no eller ringe 48 89 05 21.

– Det er mange som tar kontakt, og det er jo veldig dyrt å ha flere barn som skal ha fullt skiutstyr. Da lønner det seg å låne, sier Sunniva som absolutt ser at behovet er der.

Skattkammeret har blant annet fått noe støtte av bydelen og en nedlagt syklubb på Alexander Kiellands plass samt andre private aktører. Med skihelt Øystein Pettersen som ambassadør er det også blitt et godt utvalg ski i Skattkammeret.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar