*Nettavisen* Nyheter.

Landets beste julemat

Jan Strøm-Larsen mener godt håndverk er nøkkelen til førsteplass. Her avbildet i en annen sammenheng.

Så er det avgjort. Strøm-Larsen på Torshov lager landets beste tradisjonsmat til jul.

Klikk på bildet for å forstørre.

Strøm-Larsen på Torshov lager landets beste tradisjonsmat, i følge 12 kvalifiserte dommere. ARKIVFOTO

TORSHOV: Etter å ha smakt seg gjennom nesten 170 kjøttprodukter har en fagtung jury endelig funnet Norges beste julemat. Legendarisk pølsemaker og storleverandør av julemat i Oslo øst, A. Strøm-Larsen fra Torshov, vant prisen for Norges beste tradisjonsprodukt med sin Oslo-paté. Dette melder det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Pressenytt.

Heder og ære

Prisen ble delt ut av statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Ola T. Heggem. I tillegg fikk den tradisjonsrike kjøttbutikken gullmedalje for juleskinke i klassen for ferdigkokt julemat og bronsemedaljeplasser i kategoriene julepålegg og pinnekjøtt.

– Dette er priser det ligger mye prestisje i å vinne. Her konkurrerer store og små produsenter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, opplyser administrerende direktør Dag Henning Reksnes i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

– Vi har aldri hatt så mange produkter påmeldt i konkurransen som i år, så dette er en jevn og hard konkurranse. Det skyldes ikke bare antallet, men snarere at flere produsenter holder høy standard. Her har Strøm-Larsen virkelig levert varene, sier Reksnes.

– Veldig moro

Jan Strøm-Larsen til hører fjerde generasjon i den 105 år gamle bedriften. Han er svært fornøyd med resultatet etter årets kåring.

– Dette er en flott anerkjennelse. Det gir inspirasjon til å jobbe enda hardere for å levere de gode smakene, sier han til Østkantavisa.

– Hva er hemmeligheten bak de smakfulle vinnerne?

– Vi prøver oss fram med nye varianter hele tiden. Lytter til kundenes meninger og tar fram de opprinnelige oppskriftene. Først og fremst dreier jo dette seg om godt håndverk, mener Strøm-Larsen.

God forretning

Og at det å slå seg til i Oslo øst har vært et sjakktrekk gjennom alle disse åra herkser det liten tvil om.

– Du vet, bestefar måtte skrive i bok for vestkantdamene, men da oppgjørets dag kom, var de ikke alltid like likvide. Det har alltid vært annerledes på østkanten – for østkantfolk har betaling aldri vært noe annet enn penger i hånda, sa bestemor til meg, skriver daglig leder Alf Strøm-Larsen på butikkens hjemmesider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.