*Nettavisen* Nyheter.

Låner ut ski og skøyter til hele by'n

GRATIS: Sunniva Sved Johnson har vært med siden starten, og låner gladelig ut sportsutstyr.

Barn og ungdommer fra hele byen strømmer til Skattkammeret på Bislett stadion for å låne sportsutstyr. Alt er fremdeles helt gratis for de under 18.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utvalget er stort hos Skattkammeret.

BISLETT: Skattkammeret er fremdeles en hit, og siden den ideelle sports og utlånssentralen så dagens lys for snart tre år siden, har det strømmet til med hungrige brukere.

LES OGSÅ: Rolig start for Skattkammeret

– Nå åpner vi for utlån i hele Oslo. Det har vært stor pågang med barn og ungdommer fra hele byen, og det har vært vanskelig å avvise noen, sier Sunniva Sved Johnson.

Opprinnelig har Skattkammeret bare vært et tilbud til barn og unge innen Bydel St. Hanshaugen, men grunnet stadig økende pågang og mer tildelte midler, kan hele byens unger nå stå på ski og skøyter - helt gratis.

Skattkammeret drives av Frivilligsentralen på St. Hanshaugen og eies av Kirkens Bymisjon. Ekteparet Hollekim Jensen donerte bort bryllupsgaven i from av penger, og Skattkammeret ble til.

Turer

I tillegg til å låne ut sportsutsyr helt gratis (kun en innmeldingsavgift i Skattkammerklubben eller depositum på 100 kroner) organiserer Skattkammeret flere utflukter for barn og unge.

– Vi skal ha med en del ungdommer på skikurs utover i februar, sier Sunniva, som står på farten for aketur til Korketrekkeren.

I fjor hadde Skattkammeret over 200 medlemmer, og allerede i år er det mange flere som har meldt sin interesse, forteller Sunniva.

De har fått inn mer utstyr og har også fått midler av Sparebankstiftelsen og Den Danske Bank til å kjøpe mer.

Alt av snowboard, skøyter, ski og støvler kan du finne på Bislett stadion, inngang Sofies gate.

LES FLERE NYHETER FRA BYDEL ST. HANSHAUGEN HER

Travel vinter

– Dette er den travleste tiden for oss, sier Sunniva.

Mange av de som låner utstyr er mellom 10 og 12 år, men det kommer også yngre og eldre barn og ungdommer innom.

– En del foreldre kommer også og låner for barna, forteller Sunniva.

Skattkammeret holder åpent på mandager fra 18.00 til 20.00 og på onsdager fra 16.00 til 18.00. Sjekk dem ut på facebook, og meld deg på uteaktiviteter der eller hos utekontakten i Bydel St. Hanshaugen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag