*Nettavisen* Nyheter.

Lang kø til Grønmo

Legger man veien til Grønmo en lørdag formiddag nå for å levere søppel, må man ha mye tålmodighet med på lasset. Ventetid på godt over en time må nemlig påregnes etter at gjenbruksstasjonen på Brobekk er stengt.

De som har en del søppel de planlegger å kjøre til Grønmo, bør i alle fall nå en stund fremover forsøke å finne en annen dag enn lørdager å gjøre det på.

GRØNMO: For om man ikke synes det er artig å sitte i kø, blir ventetiden en tålmodighetsprøve.

Årsaken er at gjenvinningsstasjonen på Brobekk er stengt, og dermed er Grønmo nærmeste alternativer for dem som bor på østsiden av byen og Groruddalen.

Jeg har brukt langt over en time fra jeg møtte køen langt nedi Sørliveien til jeg nå endelig kan kjøre ut med tom bil, forteller en bilfører som bruker Grønmo en del. Vanligvis tar det en drøyt kvarter å få tømt lasset.

Lite hyggelig overraskelse

Vekteren som sto ved innkjøringen, kunne fortelle at sist lørdag begynte rushet ved 11-tiden.

Da er det vanligvis ikke kø før man kommer godt innenfor porten, men nå er det jo like lang ventetid utenfor som innenfor.

Når man først har tatt seg bryet med å kjøre til Grønmo for å bli kvitt søppel, blir det også til at man venter på tur. Men noen fikk seg en lite hyggelig overraskelse. For etter at de hadde stått både vel og lenge i Sørliveien, fikk noen klar melding om at de ikke kom inn. De hadde nemlig for stort lass.

Stor tilhenger og full bagasje er langt over det man har lov til å kvitte seg med på en runde. Dermed blir det avvisning og retur med uforrettet sak. Kanskje en vakt langt nede i veien kunne vurdere lasstørrelsen?

Trafikkaos

Andre som også ergret seg over de lange køene til gjenvinningsstasjonen, var de som ikke skulle dit. Sørliveien fører jo også til utfartsparkeringen lenger inne og til Grønmo golfklubbs anlegg. Noen forsøkte å passere køen, men da ble det kaos med møtende trafikk.

Dette er jo verre enn i den såkalte Rusken-tiden i mai måned, uttrykte en bilfører som var i ferd med å gå tom for tålmodighet. Jeg skal i alle fall ikke mer hit så lenge hele lørdagen går med til å stå i kø.

Først et godt stykke på senhøsten skal ny gjenbruksstasjon på Brobekk være klar til bruk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.