*Nettavisen* Nyheter.

Lang reise mot soloplate fra Hellbillies-gitarist

Lars Haavard Haugen i Hellbillies har alltid visst at han ville lage soloalbum, men ikke hvor lang tid det ville ta.

TORSHOV: Etter nærmere 20 år ved siden av sin bror Aslag Haugen i Hellbillies foreligger endelig «Six Strings And The Truth».

– En kompromissløs plate jeg egentlig har laget helt for min egen del, sier Lars Haavard.

Startet i 2007

Arbeidet med soloalbumet startet tilbake i 2007. Det er spilt inn live i studio, sammen med Kyrre Sætran på bass og Trond Augland på trommer.

– Jeg liker trioformatet.. Der kan man dra på litt, men det er fremdeles luft igjen i lydbildet, sier gitarhelten.

Dixie Dregs

Da Lars Haavard trådte sine barne- og ungdomssko i Ål i Hallingdal var det til syvende og sist et instrumentalband som tok tak i han.

– Bandet Dixie Dregs hadde en voldsom effekt på meg. Musikken bare talte til meg, sier han om bandet til nåværende Deep Purple-gitarist Steve Morse. Det nye albumet hans er inspirert av både Dixie Dregs og Hellecasters.

Har utviklet seg

Hellbillies har utviklet seg stort siden starten. Det samme har Lars Haavard som gitarist.

– Vi startet som et reint countryband, der pickingteknikk med Fender Telecaster var greia. Senere ble det mer som et reint rockeband med orgelbrus i bånn og gitarer opp på, sier han. Soundet til Hellbillies har de likevel til en viss grad klart å beholde.

– Vokalen og tekstene i Hellbillies er signaturen. Og soundet vårt har forandret seg etter hvordan låtene er skrevet og laget. Låtene i Hellbillies er hellige, så kommer soundet som et følge av det, sier han.

Ut på tur

Hellbillies har mange reisedøgn i året. I denne pausen kunne han tilbragt tiden hjemme på Torshov, men i stedet blir det å reise på tur med sin egen trio for Lars Haavard.

– I stedet for semitrailere og full oppvartning med Hellbililes blir det i mindre skala da, sier Lars Haavard som blant annet spiller by:Larm i Oslo i februar. Gitariststanden i landet ellers har han også meninger om.

– Se opp for Fredrik Strand Halland. Han er bare 16 år og kommer til å bli et monster!, avslutter Lars Haavard Haugen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.