Lang vei til seier

De som kan trekke hukommelsen langt tilbake i tid, vil huske Nordstrand kull- og vedbolagstomten nedenfor Mosseveien mellom Nordstrandveien og Ljabruveien som et område som var preget av virksomhet fra virkelig gammelt av. Fraktebåter som la til bryggen og bruken av brensels-bygningene.

Båtene ble borte, kull- og vedbolaget forsvant - og ved hjelp av ildspåsettelse forsvant bebyggelsen.

Der stoppet et langt kapittel i eiendommens historie.

En lengre pause ble etterfulgt av en epoke da store planer og valgflesk vekslet på fokus-plass. Så kom de forløsende ord i form av bevilgning etter at flere hadde kastet seg i vannet og fortalt hvilken perle som måtte komme til verdighet.

Byrådet forsto at noe måtte skje. De hadde et meget vellykket prosjekt - nemlig Nordstrand Bad å følge opp, og da "spaden" ble stukket i jorden, skjedde ting gledelig fort.

Byråd Peter N. Myhre skulle forestått den offisielle åpning sist uke, men først i går iførte han seg badebukse og tok et forfriskende bad.

Først og fremst må vi si at vi gleder oss over tilbudet som nå ligger klart. Videre er vi nok en gang begeistret over at lokale pådrivere har gått de riktige veier slik at penger og startsignal har kommet. Og så må vi få uttrykke glede over at et forfallent sted endelig har blitt verdsatt og blitt en pryd.

Men alle medaljer har baksider. Så også den nye badeplassen. For allerede sist helg da sommeren hadde årets første ordentlige opptreden, ble stedet forsøkt av badelystne. Stor begeistring hos ungdom, mer betenkt førsteinntrykk hos barnefamilier. For det nye badestedet er ingen strand.

Det andre problemet er parkering. Vi husker Katten i fjor, og alle som har strømmet til Nordstrand Bad på fine dager, har slitt med å få satt fra seg bilen. Problemet kommer sikkert her også i morgen kveld om det blir fint vær.

På kull- og vedbolags-badet har man ingen parkeringsmulighet. Derfor må det tilrettelegges for kommunikasjon på et annet vis. Hva med å få et bedre buss-tilbud langs Mosseveien? En baderute fra Sentrum kunne både dekke Syden på Ulvøya, Nordstrand Bad, det nye stedet, Katten og Hvervenbukta. Når det nå først er opparbeidet gode tilbud, må det også tilrettelegges for å kunne komme dit.

Men i en gledens dag skal man først og fremst vise den blanke medalje-siden, og den tror vi mange vil sette pris på om vi får en fin sommer. Distriktet vårt har nemlig fått et nytt, fint friluftstilbud. Nå må bare stedet få et godt navn. Det klinger liksom ikke med kull- og vedbolags-badet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.