Gå til sidens hovedinnhold

Lange kjoler er hot

Årets sommer blir den lengste siden 70-tallet. I hvert fall målt i kjolemeter.

En gang skulle kjolene være så lange at de subbet ned i grønt parkgress dekket av hasjrøyk, skjeggvekst og blomsterkraft, og skjulte det ubarberte resultatet av flere års kvinnekamp. Så kom 80-tallets pastellfargede miniskjørt, og leggene måtte igjen slankes, brunes og barberes. I år kan du nok en gang skjule beina i fargerikt blomsterstoff.

Lange, flagrende kjoler i 70-talls hippiestil er i vinden i sommer, sier moteredaktør i Elle, Petra Middelthon.

Kjolene har mye mønster, gjerne blomster. Fasongen varier, men skjørtet bør gå helt til anklene. Flate sandaler er fint til. Ellers er steinpynt på sko, veske eller selve kjolen tidsriktig tilbehør, fortsetter hun.

Bik Bok er en av kleskjedene som har skrudd motetiden tilbake til 70-tallet.

Vi har satset veldig på bohemstilen med alt fra slengbukser til lange kjoler. Fasongen på kjolene våre er rett, med høyt liv. Mønsteret er i hovedsak småblomstrete, forteller PR-ansvarlig i Bik Bok, Nina Granerød.

H&M følger i samme spor.

I vår og sommer er småblomstrete kjoler i vintage-modell på motetoppen, sier PR-ansvarlig for kjeden i Norge, Anna-Maria Mohlin.

I H&M kaller vi det parkromantikk, fordi inspirasjonen kommer fra utendørsområder i byen og på landet, fortsetter hun, og opplyser at kjolene like gjerne kan brukes til hverdags som til fest. Og strekker ikke feriepengene til ny kjole av året, så finner du kanskje et arveobjekt med snev av ekte 70-tall i sømmene.

Vintage er fantastisk. Og denne sommeren burde det være enkelt å finne en bruktkjole som går rett inn i motebildet, mener Middelthon.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett