Lange søkerlister for barnehageplass

Radarveien barnehage på Lambertseter er nylig tatt i bruk og skal offisielt åpnes 19. mai. Derved har bydelen fått flere sårt tiltrengte barnehageplasser.

Radarveien barnehage på Lambertseter er nylig tatt i bruk og skal offisielt åpnes 19. mai. Derved har bydelen fått flere sårt tiltrengte barnehageplasser. Foto: Foto: Aina Moberg

Bydel Nordstrand har 660 nye navn på søkerlisten for barnehageplasser til høsten og 678 ledige plasser.

NORDSTRAND: Totalt er det registrert 1149 barn til hovedopptaket 2011. De kjemper om henholdsvis 403 ledige plasser i kommunale barnehager og i 275 i de private.

Del på Facebook

– Både barn med og uten plass er med i opptaket. Av de 1149 er det 660 helt nye søkere. De resterende 489 går allerede i barnehage i dag, men ønsker å bytte til en annen fra august, forteller Birte Egeland, bydelens enhetsleder for barnehager.

Spesielt for tre-åringer

– Av disse er det 80 tre-åringer med plass i familiebarnehage som søker om overflytting til ordinære barnehager, legger hun til.

Situasjonen for disse tre-åringene er litt spesiell i og med at de fleste av bydelens familie-barnehager har vedtatt en aldersbegrensning ( 1-3 år) i sine vedtekter.

– For å sikre at de som fyller tre år i 2011 ikke blir stående uten barnehageplass, har bydelen registrert dem med sluttdato 31.07.2011. Det gir dem rettigheter til plass under hovedopptaket på lik linje med andre barn på søkerlisten uten barnehageplass, forteller Birte Egeland.

Klarer det

Det har de siste årene vært en stor økning antall barn i bydelen. I år er det 59 flere søknader enn i fjor.

– Vi får nok ikke plass til alle i hovedopptaket, men foreldrene må ikke tro at «101 er ute». Vi har løpende opptak gjennom hele året, sier Egeland.

– Det viktigste nå er å få plass til de som har lovfestet rett til barnehageplass, dvs. de barna som fyller ett år før 1. september. Det har vi klart de siste to årene, og det skal vi klare i år også, lover hun.

Barnehageplan

Det er altså behov for flere barnehager i bydelen. Bydelsutvalget skal behandle en revidert barnehageplan på sitt neste møte 19. mai.

Bydelsdirektør Per Johannessen opplyste på BU-møtet i mars at tomtene i Kaptein Oppegårds vei og Nordseterskogen er aktuelle barnehagetomter fra bydelsutvalgets side.

Nylig ble Radarveien barnehage på Lambertseter tatt i bruk. Den offisielle åpningen finner sted 19.mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.