RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeppe Kro er totalskadet etter brannen. - En fryktelig trist dag, sier Marlen Langeland.
Jeppe Kro er totalskadet etter brannen. - En fryktelig trist dag, sier Marlen Langeland.

Langeland: - En fryktelig trist dag

Marlen Langeland fikk beskjed om brannen i Jeppehuset klokken to i natt. - Det er fryktelig trist å se hvordan det ser ut nå, sier hun.

VINDEREN: Onsdag formiddag brant det fortsatt i Jeppehuset, og restauranten ser ut til å være totalskadet. Ved halv elleve-tiden tiltok brannen i styrke i den nordlige delen av bygget. Brannvesenet sliter fælt med brannslukkingen, og har som følge av brannens tiltagende styrke tilkalt til sammen 16 ekstra mannskaper fra Asker og Bærum, Follo og Romerike.

Politiet fikk melding om brannen på Vinderen klokken 01.45 natt til onsdag. Rett før klokken tre i natt fikk Marlen Langeland, som driver restauranten, beskjed.

Ikke optimistisk

- Vi har vært her i 36 år nå. Det er fryktelig trist og leit å se hvordan det ser ut nå, sier Marlen Langeland til Akersposten.no.

Langeland ble værende ved flammehavet frem til klokken 05.00 i natt. Hun vet fortsatt ingen ting om hva som vil skje med restauranten fremover, men er ikke særlig optimistisk.

- Det brenner fortsatt, og vi vet ingenting. Dette er bare en fryktelig trist dag, så får vi vente å se hva brannvesenet sier, sier Langeland, som ikke tror de vil få vite mer før om tidligst et par dager eller en uke.

Fortsatt ikke kontroll

Brannårsaken er enda ikke kjent, men brannvesenet tror den kan ha oppstått inne på restauranten. Brannvesenet har 42 mannskaper og 14 biler på stedet, men klokken 09.00 hadde de fortsatt ikke kontroll med brannen.
- Vi driver fremdeles med aktivt slukkearbeid. Det er en gammel gård med mange hulrom og mange steder hvor brannen sitter, så brannen er ikke under kontroll så langt, sier Vaktkommandør ved Oslo brann og redningsetat, Håvard Bakken til NRK Østlandssendingen.

- Brannvesenet svært behjelpelige

Det brennende næringsbygget huser også blant annet Storm Elektro og parfymeriet Egothera.

Daglig leder ved Storm Elektro, Tore Kleve, fikk beskjed om brannen rundt klokken halv tre i natt.

- Det har vært fryktelig ille. Det er veldig leit å se, sier Kleve, som opplyser at brannvesenet har vært veldig behjelpelige med å redde ut datautstyret til rammede småbedriftene.

- Men det er klart vi blir litt handicappet. Kontorene er delvis vann- og røyskadet, men vi kommer til å etablere oss i noen andre kontorer. Vi kommer til å være tilgjengelige på telefon, men ber kundene våre om å være litt tålmodige i en periode, sier han.

Vinderen stasjon stengt

Da Akerspostens reporter dro fra stedet, var Vinderen stasjon stengt, og T-banen kjører for øyeblikket bare rett forbi stasjonen.

Bussene blir omdirigert, og Borgenveien og Holmenveien er stengt på grunn av brannen.

Fare for spredning

I følge Håvard Bakken er det ikke fare for at brannen skal spre seg til andre bygg i nærheten, men at det fortsatt er fare for spredning innad i bygningen. Brannvesenet anser midtseksjonen av bygget som tapt, men ingen personer er skadet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere