Gå til sidens hovedinnhold

Langemyhr tiltalt

Oslo politidistrikt har tatt ut tiltale mot byggmester Harald Langemyhr. Tiltalen omfatter bedragerier for minst 18 millioner overfor det kommunale foretaket Omsorgsbygg.

OSLO: Fredag 7. mars 2008 stengte Omsorgsbygg byggeplassene til Økern sykehjem og Sinsen barnehage, etter påstander om at byggmester Harald Langemyhr ikke overholdt kontraktsvilkårene firmaet hadde med det kommunale foretaket. I dag ble det altså tatt ut tiltale mot byggmesteren, som blant annet omfatter fullbyrdede bedragerier for minst kroner 18 408 484 overfor Oslo kommunes KF/Omsorgsbygg.

Brudd på arbeidsmiljøloven

Selskapet og daglig leder er videre tiltalt for flere overtredelser av arbeidsmiljøloven.

Overtredelsene av arbeidsmiljøloven knytter seg til at arbeidstakerne har arbeidet for mye, at de har vært henvist til å sove for trangt og at arbeid har foregått uten tilstrekkelig sikring.

Sakene for de siktede som ikke er omfattet av tiltalebeslutningen er i all hovedsak henlagt etter bevisets stilling.

Tiltalebeslutningen er i formiddag forkynt for Harald Langemyhr og dermed også for selskapet.

Saken sendes til berammelse for Oslo Tingrett snarest, og politiet vil be om at det settes av inntil 16 uker til behandlingen i retten.

Etterforskningen fortsetter med sikte på å få ferdigstilt en bevisoppgave snarest mulig. Det vil bli begjært avholdt forberedende rettsmøte med retten, påtalemyndigheten, forsvarerne og de sakkyndige.

Det er foreløpig uklart når saken kan behandles ved Oslo Tingrett.

– Det groveste vi har sett

Administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen følger saken i spenning.

– Det er aldri hyggelig at noen blir tiltalt, men vi ønsker jo disse beløpene tilbakebetalt. Det er viktig at de råtne eggene i kurven blir stilt til ansvar. Det er viktig for oss at de seriøse og dyktige håndverkerne i bransjen overlever. Vi har sett alt for mange eksempler på useriøsitet i denne bransjen, sier Johansen til dittOslo.no

– Hvordan vil du karakterisere bedrageriet dere i følge tiltalen ble utsatt for?

– Det er uten tvil det groveste Omsorgsbygg har vært utsatt for, sier Johansen.

Tirsdag formiddag var det ingen som besvarte lokalavisens henvendelser til Harald Langemyhrs telefon for en kommentar til saken.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget