*Nettavisen* Nyheter.

Langere ødelegger nærmiljøet

Beboere i Torvbakkgata mener narkotikaomsetningen i nabolaget gjør gatene utrygge, og etterlyser større fokus på problemet fra politiets side.

GRÜNERLØKKA: Daglig kan man observere 10-15 narkotikaselgere på benkene nedenfor hovedtrappa i gata vår. Med narkotikaomsetning følger tilstrømning av kjøpere som skal ha narkotika og økt kriminalitet som tyveri, heleri og vold. Jeg har selv vært vitne til flere slagsmål, sier beboer Rolf Melheim.
Jeg tror en felles henvendelse fra et samlet nabolag til politiet vil være det mest effektive. Det gjelder ikke bare oss som bor her, men også det lokale næringsliv. Jeg får ikke inntrykk av at politiet tar situasjonen alvorlig ved henvendelser fra enkeltpersoner, sier han til Østkantavisa.

Mer enn hasj

Området er fra tidligere et kjent sted for omsetning av hasj, men Melheim mener det omsettes narkotika av alle slag.
Når man passerer dem får man spørsmål om man ønsker å kjøpe hasj, men mange av dem selger også sterkere ting, mener han bestemt.
Tidligere i år gjennomførte politiet en langvarig aksjon mot narkotikamiljøet langs nedre del av Akerselva. Melheim mener splittelsen har ført til at deler av miljøet har trukket noen kvartaler oppover. Blant annet til Torvbakkgata.

Aksjonerer mot miljøet

Geir Tveit, leder for forebyggende avdeling ved Grønland politistasjon, kjenner til at det ofte sitter personer fra narkotikamiljøet i det aktuelle området. Han tror imidlertid ikke dette har endret seg så mye den siste tiden.
Man kan få inntrykk av at miljøet har blitt mye større i området som omtales, men jeg tror like gjerne dette kan skyldes at man ikke lenger ser så mange fra narkotikamiljøet ved for eksempel Eika. Dermed kan det se ut som om alle har flytta noen kvartaler opp, selv om dette ikke err tilfellet. Vi aksjonerer jevnlig mot miljøet, selv om sommeren riktignok har krevd større ressurser andre steder i byen, sier han til Østkantavisa. Tveit mener mye vil bedre seg om man tilrettelegger området bedre for publikum.
Vi i politiet kan jo ikke pålegge noen å bygge benker og bord, men at det hadde hjulpet om vanlige mennesker hadde tatt området mer aktivt i bruk hersker det liten tvil om, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.