RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Are Saastad langet ut mot helsetoppene han mener er ansvarlig for at Aker sykehus legges ned.
Are Saastad langet ut mot helsetoppene han mener er ansvarlig for at Aker sykehus legges ned. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Langet ut mot helsetoppene

Lokalleder i Fagforbundet ved Aker Sykehus, Are Saastad langet ut mot mange helsetopper i mandagens demonstrasjon utenfor Stortinget. – Jeg anklager regjeringen for å drive en parademarsj i retningen av et klassedelt helsetilbud, tordnet Saastad i sin appell.

OSLO SENTRUM: Etter at aksjonsledere fra distrikts-Norge hadde tømt sin vrede i retning regjeringen, og særlig helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, var det Saastads tur til å tale Aker sykehus"sak. Og han sparte ikke på ammunisjonen.

Lang liste

Han hadde en lang liste med anklagepunkter mot de som trakk i trådene da sykehuset ble vedtatt lagt ned. Saastad langet ut mot både Strøm-Erichsen og statsminister Jens Stoltenberg. Og han krydret det med mer skyts.

– Jeg anklager styreleder i Helse Sør Øst, Hanne Harlem for å gå inn for nedleggelse av Aker Sykehus. Og det uten å mukke. Vi anklager Stortinget for å ha gitt fra seg styringen over sykehusene. Og vi anklager regjeringen å drive et parademarsj i retning av et klassedelt helsetilbud. Ser vi dem snart i First House, spurte Saastad til stor applaus fra demonstrantene.

Fikk kjeft

Den desidert mest upopulære under markeringen, var hels-minister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Da hun holdt sitt innlegg etter å ha fått overlevert mange tusen underskrifter, måtte hun tåle ampre tilrop og buing fra de tilreisende. Men hun sto på sitt og mente sykehustilbudet i Norge er og blir bra.

– Det er trygt og godt å ligge på sykehus i Norge. Noen ganger må vi gjøre noen endringer. Men det er ikke slik at vi skal legge lokalsykehus. Vi trenger lokalsykehusene. Tilbudet skal ivaretas med et samarbeid med kommunen, sa hun.

Uten at særlig mange fikk det med seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere