RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langrennskos på Bygdøy


Mor Gudrun og sønn Henrik Øyre Anker går mye på langrenn, her gjør de seg klare for å gå familieskirennet.
Mor Gudrun og sønn Henrik Øyre Anker går mye på langrenn, her gjør de seg klare for å gå familieskirennet.
Med strålende snøforhold og en dugnadsgjeng som står på for å preparere løypene ble Bygdø familieskirenn en suksess dette året.

MUSEJORDET: Kritthvit snø og fakler langs hele løypen lyste opp i skumringen på Musejordet torsdag forrige uke. Et idyllisk syn for de mange familiene som møtte opp til Bygdøy skigruppes årlige familieskirenn.

Fantastisk. En utrolig dugnadsånd som har gitt oss muligheten til å nyte nydelige skiturer her i området, skryter Gudrun Øyre Anker.

Handler om barna

Sammen med sønnen Henrik (9) har hun allerede gått en liten oppvarmingsrunde før skirennet starter.

Vi går mye på ski. Det er fint her, men aller best er det på hytta vår. Der har jeg gått en tur på fire mil, forteller Henrik ivrig. Skigruppen forventer over 100 deltakere i rennet, som først og fremst handler om barna, og å kose seg.

I fjor fikk vi ikke holdt rennet på grunn av for lite snø. Og da er det kjempemoro å se hvor fint det er her i dag, smiler leder i skigruppa, Einar Kjerschow.

Løyper i hele Kongeskogen

Skigruppen har en aktiv ungdomsgjeng, men beskriver seg likevel som et «løypelag».

De som ønsker å satse på langrenn og trene masse, søker seg til andre klubber. Vi fokuserer på å preparere løyper som folk kan bruke til turgåing. Men det er veldig flott med den ungdomsgruppen vår, vi prøver å legge til rette så godt vi kan, sier Kjerschow.

I år har vi åtte kilometer innover her fra Musejordet. Dessuten har vi løyper gjennom hele Kongeskogen, det er lenge siden sist, smiler han, og legger til at å ha løyper i nærheten også gir en god miljøeffekt.

Da kan folk ta på seg skiene rett utenfor døren. Trenger ikke kjøre bil noe sted, smiler Kjerschow.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere