*Nettavisen* Nyheter.

Langrennstjernene reiser på turné

IDOLER: Maiken Caspersen Falla, Vibeke Skofterud, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Anders Gløersen skal trene barn og holde foredrag på årets Kunnskapsturné. Denne uken var de på Rustad. Foto: Foto: Marie Lytomt Norum

Andreas Gløersen og flere av de største langrennsløperne i Norge skal i løpet av denne våren fremme langrennssporten med en landsturné.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra rustad: Anders Gløersen likte å være tilbake på Rustad.

RUSTAD: Av mer enn hundre søkere var Rustad Idrettslag og Rustad Skole valgt ut til å være en del av årets kunnskapsturné.Turnétraileren, som er pyntet med årets store langrennstjerner, reiser rundt til flere av skolene og klubbene i landet som har søkt.

Kunnskapsturneen startet opp i 2010, og har siden det besøkt store deler av landet.

På samlingen på Rustad IL deltok landslagsutøverne Anders Gløersen, Vibeke Skofterud, Maiken Caspersen Falla, Sjur Røthe og Niklas Dyrhaug.

– Vi holder treningsøkter og foredrag for barn og ungdom, trenere og frivillige i klubben, sier landslagssprinteren Anders Gløersen.

Turneen gir landslagsutøverne og støtteapparatet deres en mulighet til å bli bedre kjent med det norske folk. I tillegg ønsker de å dele sine erfaringer og motivere deltagerne.

– Hensikten med turneen er å lære klubbene om å gå på ski, langrennsteknikk og kosthold. I tillegg vil vi inspirere dem og videreformidle gode holdninger, fortsetter Gløersen.

Landslagssprinteren, som har hatt mange gode prestasjoner og flere World Cup-seiere i de siste sesongene, har selv vokst opp og utviklet seg i Rustad IL.

– Det er jo ekstra morsomt å komme tilbake hit, sier han.

LES OGSÅ: Anders Gløersen på dugnadsarbeid for klubben

Får gått på ski

Turnétraileren vil kjøre rundt i landet frem til midten av mai. Derfor var Rustad heldige som var første stopp på turneen denne uken, slik at de fikk muligheten til å gå på ski med langrennsidolene.

Barbro Tomter Dahlen, som er leder i langrennsgruppa og Rustad IL, og som tidligere er blitt nominert til «årets ildsjel» på idrettsgallaen, var svært fornøyd med snøforholdene.

– Det er litt tilfeldig at vi fikk snø her i dag. Kommunen har brukt morgenen til å kjøre opp snøen som nå ligger her. Selv om det er vått i snøen, blir det likevel veldig gøy. Det kommer nok til å være litt spesielt å gå på ski den 22. april, sier hun.

Rustad IL ble dermed kanskje den eneste klubben på turneen i år som kunne gjennomføre en langrennsøkt.

– Vanligvis har vi løpetreninger, eventuelt står vi på rulleski hvis det er forhold til det, forteller Gløersen.

Populært arrangement

Omtrent 70–80 barn som er født i år 2000 deltar på samlingen på Rustad i år.

– Alle klubbene i Norge kan søke på dette, og derfor er jeg veldig glad for at vi fikk Kunnskapsturneen hit i år. Det er hyggelig, og ikke minst inspirerende, å få dem på besøk, tilføyer Dahlen.

TV2 følger kunnskapsturneen og lager en egen TV-serie om landslagsutøverne.

LES OGSÅ: 600 Rustad-løpere jubler for NM-vinnerne

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag