Langt fra fengslende

Påsken handler om lidelse. Ikke rart Prison Break-spillet ble sluppet rett i forkant av høytiden.

Påsken handler om lidelse. Ikke rart Prison Break-spillet ble sluppet rett i forkant av høytiden.

Prison Break-spillet er en streng straff å bli idømt.

SPILLVERKET.NO: Jeg var tilhenger av tv-serien Prison Break da den startet. Den ble riktig nok ikke akkurat bedre med årene, men spesielt den første sesongen hadde en rekke kvaliteter. Kvaliteter som spillet bare kan drømme om.

Den første timen av spillet går med på å introdusere alle rollefigurene fra tv-serien i en lengre sekvens hvor underholdningsverdien begrenser seg til en rekke "åh, se, der er Bellick"-øyeblikk.

Utviklerne har tydelig brukt en del krefter på å gjøre ansiktene gjenkjennelige. Bare synd at de også har blitt helt uttrykksløse og statiske.

Rent teknologisk Prison Break: The Conspiracy litt etter bransjen ellers, selv om jeg slett ikke ville karakterisert det visuelle som noe problem i seg selv om resten av spillet holdt mål.

Finn prisen på spillet i Prisguide.no

Syltynne saker

I løpet av første del av spillet klarer du utrolig nok å avsløre at de to planlegger å bryte seg ut. Målet blir å forhindre rømningen uten å gå til så drastiske steg som å drepe noen.

Et par fullstendig forutsigbare vendepunkt senere er historien over – en historie som kan oppsummeres i tre setninger, og som trolig er skrevet av en ungdomsskoleelev i arbeidsuke hos utvikleren.

Les også vår anmeldelse av Yakuza 3 - Barnepass og knusing av kneskåler

En overlagt handling

Tv-serien og spillet kunne knapt vært mer mer ulike. Der tv-serien i begynnelsen holdt meg klistret til skjermen, er spillet og jeg som to like poler: Vi virker frastøtende på hverandre.

Jeg ser for meg at noen satt og gnidde seg i hendene og funderte frem hvordan de skulle tjene mest mulig penger på Prison Break-lisensen, og kom frem til at det måtte være ved å spare på absolutt alt. Jeg skulle på en måte også ønske at det var slik, for da betyr det kanskje at det finnes et snev av talent hos utviklerne.

Ut fra dette produktet er det dog lite som tyder på sistnevnte, for her er det vanskelig å trekke frem en eneste formildende omstendighet.

Les hele anmeldelsen av Prison Break: The Conspiracy på Spillverket.no

Les også disse sakene:

Anmeldelse: Just Cause 2 - Underholdende charterferie

Anmeldelse: Dragon Age Origins: Awakening - Magien fortsetter

Intervju med de norske gutta bak Battlestar Galactica Online

Sam Fisher infiltrerer PS3?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.