RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HVEM FLYTTER INN?: «Presteboligen» totalrenoveres, og skal stå klar til neste år. Det er usikkert hva bygget skal brukes til. Foto: Anne Marie Huck Quaye
HVEM FLYTTER INN?: «Presteboligen» totalrenoveres, og skal stå klar til neste år. Det er usikkert hva bygget skal brukes til. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Langt fra ferdig i Stensparken

Den tidligere «Presteboligen» i Stensparken er under totalrehabilitering. – Vi regner med ferdigstillelse våren 2011, sier Louise Rindom Vad i Boligbygg KF.

STENSPARKEN: – Det er et veldig gammelt bygg, og når man har gravd seg innover har det avdekket enorme råteskader, så dette har krevd spesialkompetanse, sier Else Merete Guntveit, kommunikasjonssjef i Boligbygg Oslo KF. Dermed er også byggearbeidene blitt kraftig forsinket.

Prester og borgermester

«Korperhaugen» i Stensparken ble oppført som bolig for hoffskreddermester Reiersen 1887. Bygningen har siden vært representasjonsbolig for overborgmesteren i Oslo. I senere år har huset fungert som prestebolig for Fagerborg menighet. Det er et verneverdig byg som står oppført på Byantikvarens Gule liste.

Bydelen har ved flere anledninger ønsket seg tilgang til huset, enten som barnehage, kulturbygg, serveringssted eller lingende.

Boligbygg startet august 2008 prosjekt med å renovere utvendige fasader og tak. Det var også planlagt en utvendig drenering p.g.a. fukt i kjelleren. Under renoveringen ble det imidlertid avdekket omfattende råte- og soppskader etter at kalkpusset utvendig var fjernet.Rev taket

Skadene var så omfattende at taket måtte rives. Det er planlagt å bygge nytt tak med kledning og mål som tak fra byggeåret.

Råte- og soppskadene omfattet også bærekonstruksjonen til dekkene i bygningen, og disse skadene måtte også utbedres.

– Vi har satt i gang en totalrehabilitering av bygget som innvendig starter fra kjellerplan og avsluttes med taket. Deretter jobber vi med utvendige fasader og til slutt drenering. Det planlegges nå også å kunne bruke arealene i kjeller og på loftet samt å få på plass en rullestolheis for å kunne anvende flere etasjer, forteller Rindom Vad.

Det er ennå ikke avklart hva bygget skal brukes til.

– Det er vanskelig å si hvor mye arbeidet vil koste, siden vi har ulike arbeider ute på anbud, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere