RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langt mer enn en skatepark

Scenen Oslos Bandwagon-finalister skal stå på den 12. september var en gang en stor søppelfylling i et belastet miljø. Nå huser skateparken festivaler, workshops og konserter.

GAMLEBYEN: – Vi er inne i en god greie her, sier Neo Braveboy, en av initiativtakerne til Gamlebyen Skatepark og GSF, Gamlebyen Sport og Fritid.

Bandwagon-deltagerne er nemlig ikke de første som går på scenen i skateparken, hvor det forøvrig er plass til 800 tilskuere.

BLI MED PÅ GRATIS KONSERT – LES MER HER!

Her har storheter som Madcon, Bigbang, Ragarockers, britiske Leatherface, Suicidal Tendencies og Honningbarna spilt, og i 2010 avsluttet DumDum Boys sin "Tidsmaskin"-turne i Skateparken. 

I tillegg har det vært holdt en rekke festivaler her, blant annet holdt Klanen sin egne festival her  i anledning sitt 100-årsjubileum, med blant andre Frank Znort Quartet på programmet. 

– Også har Mamacitas holdt en hiphop-festival for jenter her, og vi har hatt en del kunstnere som har hatt workshops for barn, forteller Neo.

LES OGSÅ: DumDum Boys, Madcon og LeMaitre har spilt her

SJEKK UT BANDWAGONS OSLO-ARTISTER OG STEM PÅ DIN FAVORITT HER!

Takker dugnadsånden

Skateparken der Bandwagon-finalen skal holdes, og det tilhørende kulturhuset har altså blitt et tilholdssted for barn og ungdom. Neo takker nærmiljøet og dugnadsånden for at parken har blitt det den har blitt.

– Den utgjørende faktoren her var jo engasjementet fra folk. Det er snakk om noen millioner i dugnadsarbeid her, forteller han.

For før ildsjeler tok tak, var området en søppelfylling og et naturlig ynglested for sprøytenarkomane.

Initiativet til Skateparken kom i 1999, da det ble oppdaget en liten provisorisk ramp blant alt søppelet.

– Da skjønte vi at her driver kidsa og rigger seg til etter beste evne, oppe i denne søppelfyllinga. Da bør kanskje vi som voksne, om ikke annet, hjelpe til med å gjøre dette til noe som er trygt og som kan utvikle seg, forteller han.

Bydelen og nærmiljøet gikk sammen og rydda hele plassen, Gamlebyen Sport og Fritid ble stifta og i 2000 sto en skatepark i tre ferdig. I 2008 kunne banen gjøres om til en betongbane, takket være gode samarbeidspartnere og frivillig initiativ og muskelkraft.

LES OGSÅ: DumDum spiller for skateparken

Med ny flerbrukspark

Og nå skal tilbudet utvides ytterligere. En parkflekk i middelalderbyen som ikke er i bruk skal gjøres om til en oase for barn og unge.

Den nye flerbruksparken skal blant annet inneholde skateelementer for både de yngste og de eldste, muligheter for arrangementer og skatetimer, og et klatreskip bygd med et av Barcode-skipene som modell.

– Vi håper og tror at klatreskipet vil ha en veldig positiv virkning på Middelalderbyen, og at folk og turister kan komme og se autentisk båtbyggeteknikk, samtidig som barna vil kunne bruke dette.

I tillegg har Bymiljøetaten gitt fra seg en bro som skal brukes i skateparken. I følge Neo er dette første gangen stat eller kommune gjør dette for at det skal brukes til ekstremsport.

– Vi har enorme forventninger til den nye flerbruksparken. Gjennom et lokalt engasjement vil vi skape en nerve som vil føre til en nysgjerrighet for å være med å bidra for barn og unge.

DITTOSLO.NO ARRANGERER GRATISKONSERT FOR ALLE!

Fortsatt mulig å stemme

Husk at det fortsatt er du som bestemmer hvem som skal spille i Bandwagon-finalen i skateparken den 12. september. Artistene kan stemmes på frem til den 1. september, og de ti med flest stemmer går til finalen.  

STEM PÅ DIN BANDWAGON-FAVORITT HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere