*Nettavisen* Nyheter.

Langt over takst for ribbet leilighet

På Lutvann i Bydel Alna gikk nylig en totalt ribbet bolig for 400.000 kroner over takst.

LUTVANN: Åssidene øst i Groruddalen gjør det svært godt på boligmarkedet om dagen. Nå er en 44 kvm. ettromsleilighet på Lutvann i Bydel Alna solgt for 1.6 mill. kroner, hele 400.000 over takst.

Kraftig prisvekst

Eiendomsmegler i Aktiv eiendomsmegling, Ingrid Lundaas, kan fortelle at det var hele 22 personer på liste etter to visninger. 13 personer fyllte ut budskjema, og fem interessenter var med på budrunden lenge, noe som bidro sterkt til å drive opp prisen.

– Det var ikke veldig uvventet å få bra respons i denne prisklassen. Små leiligheter har en veldig kraftig prisvekst. Det som var uventet var at det gikk såpass høyt, sier Lundaas.

LES OGSÅ: Luft ut av boligboblen - boligpriser flater ut

Ribbet for inventar

Noe som gjør salget mer uvanlig er at leiligheten er helt ribbet for inventar. Både bad og kjøkken mangler, og de nye eierne må regne med å legge til minst 3-400.000 kroner i oppussingsmidler.

– At det skulle være så mange interessenter etter dette vitner kanskje noe om hvordan markedet er for tiden, sier Lundaas.

Hun forteller at både ett- og to roms leiligheter er populære salgsobjekter.

Det vært ett års tid nå at det er på to-roms vi hyppigst har satt nye salgsrekorder. Det virker nesten ikke som det er noen takhøyde, sier hun.

Les også:

Prisene til topps på Toppåsen

I dette huset bodde 17 rumenere

LEDER: «Ingen spøk å bo i Oslo»

Rekkehusene ble revet vekk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.