RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langøyene:

Langøyene var opprinnelig to øyer, men i 1902 fikk Oslo akutte problemer med å kvitte seg med søppelet i byen. Dermed ble sundet mellom de to øyene brukt som søppelfylling fram til 1950. Kommunen la gress oppå, og slik ble den lange gressletten mellom det som opprinnelig var to øyer laget.

Søppelfyllingen medførte at det bosatte seg mange søppel- og sementarbeidere på øya, og du kan fortsatt finner tufter fra bosettingen der, ofte i nærheten av syrinbusker på øya.

Norges første sementfabrikk lå på Nordre Langøy fra 1841 og på utsiden av øya mot Oslo går det fortsatt flotte oppmurte stier. Ser du til venstre når du går i land, kan du tydelig se en stor firkant der stein er tatt ut av fjellet. I middelalderen var dette steinbruddet i vannhøyde.

Turtips: Let deg fram til den oppmurte stien på yttersiden av øya. Herfra kan du ta turen til en nydelig vik med båthavn som du ikke får øye på før du er på toppen.

Kilde: Friluftsetaten og lokalhistoriker Leif Gjerland.

+: Barnevennlig, stor slette å boltre seg på, mulighet for å overnatte i telt, naturistrand.

÷: Langt unna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere