RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lanserer idé om "Løkka-kort"


VIL HA MANGFOLD: Fredrik Winther ønsker at også poden skal få vokse opp i et mangfoldig Grünerløkka. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
VIL HA MANGFOLD: Fredrik Winther ønsker at også poden skal få vokse opp i et mangfoldig Grünerløkka. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Oslo Byaksjon skyter både mot høyre og venstre, når de etterlyser konkrete tiltak for å bevare mangfoldet i næringslivet på Løkka. Nå lanserer de fem strakstiltak.

GRÜNERLØKKA: De fleste partiene er representert i bydelsutvalget i dag, men vi synes ikke de klarer å komme opp med spesielt kreative løsninger, sier listetopp for Oslo Byaksjon, Fredrik Winther.

Rabatt skal lokke kunder

Oslo Byaksjon ønsker ikke å plassere seg selv på verken høyre- eller venstresida i politikken, men hevder de er på lag med byen.
Høyresida ønsker jo å la markedet styre alt, mens venstresida ønsker å regulere. Vi er i utgangspunktet for en regulering, men det tar lang tid å få gjennom, og vi trenger tiltak nå, sier Winther, og legger til at partiet derfor har hentet inspirasjon fra andre europeiske byer. Et av tiltakene er et så kalt Løkka-kort, som er inspirert av Wedgecard i London. Det skal fungere som et slags medlemskort, der man får rabatt i samarbeidende butikker.
Vi ser for oss at for eksempel UNIK Grünerløkka kan starte en strøksforening, der man får for eksempel 10 prosent rabatt i alle butikkene som er med, eller at de ulike butikkene kommer med spesialtilbud til de som har kort. Dette er jo et middel som de store kjedene allerede bruker, sier Winther.
Dette er jo også en måte for butikkene å markedsføre seg på.

Vil ha med Næringsrådet

Oslo Byaksjon har lansert fem ideer til strakstiltak på Løkka. I tillegg til Løkka-kortet, foreslår de blant annet en merking av butikker, som tilfredstiller ulike kriterier man setter for en ønsket utvikling av bydelen, en reformering av markedsdagene, et eget meglerråd og lobbyvirksomhet. Imidlertid ønsker de å ha med seg Næringsrådet.
Næringsrådet er en av aktørene vi vil ha med oss, og særlig på Løkka-kortet og merking av butikkene. Dette er tiltak som enkelt kan gjennomføres, samtidig som det fortsatt er markedet som styrer, sier Winther.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere