Lapp i lapp i lapp

Edgar Haugen håper Kaptein Oppegårds vei snart prioriteres for asfaltering. Foto: Kristin Trosvik

Edgar Haugen håper Kaptein Oppegårds vei snart prioriteres for asfaltering. Foto: Kristin Trosvik

Kaptein Oppegårds vei på Nordstrand ligner mest av alt et lappeteppe, mener beboer Edgar Haugen.

NORDSTRAND: Edgar Haugen har bodd i Kaptein Oppegårds vei i 14 år og er oppgitt over at veien ikke har et helhetlig veidekke, som han kaller det.

Kortsiktige løsninger

– Jeg har snakket med folk som har bodd her i 75 år, og de forteller at det aldri har vært noe helhetlig veidekke her, sier Haugen.

Han sendte brev til Oslo kommune for flere år siden, men fikk negativt svar. Det forelå ingen planer da om å legge ny asfalt i Kaptein Oppegårds vei.

– Veien er bare lapp i lapp i lapp, sukker Haugen. Han undrer seg over at veien ikke blir prioritert.

– Postdamveien ble asfaltert i fjor. Den veien var ille, men Kaptein Oppegårds vei er ikke noe bedre, sier han og påpeker at den midlertidige lappingen av huller i veien er en veldig kortsiktig løsning.

– Det er jo bare en nødløsning å tette igjen hull på den måten. Når den nye asfalten møter den gamle, så blir det bare revet opp igjen, sier Haugen og legger til at han håper kommunen snart vil sette veien på prioriteringslisten.

Ser at veien er dårlig

Tom Kristoffersen i Samferdselsetaten kan opplyse om at Kaptein Oppegårds vei ikke står på Samferdselsetatens asfaltplan for 2009.

– Men jeg har fått opplyst om at veien skal gås opp for å se om den skal asfalteres i 2010, sier Kristoffersen og forklarer at det ikke betyr at det er noen garanti for at veien blir asfaltert neste år.

– Når man går opp veien så måler man lengden og bredden, og vurderer skader og alvorlighetsgrad av disse. Deretter må man vurdere hvilke veier som skal prioriteres ut ifra en poengberegning. De veiene som kommer dårligst ut må prioriteres først. Vi ser at det er mange veier som skulle oppgraderes, men vi har jo et årsbudsjett å forholde oss til. Men vi ser altså helt klart behovet for å gjøre noe med Kaptein Oppegårds vei, sier Kristoffersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.