RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lapper asfalthull

Lappebilene til Samferdselsetaten er klare til å tette asfalthull. Denne uken starter arbeidet.

OSLO: Nå starter lappingen av byens kommunale gater for fullt. Arbeidet vil pågå utover våren og sommeren.
Oslo kommune tar asfalthull på alvor og setter fire lappebiler i sving med å tette trafikkfarlige hull. Vi oppfordrer byens innbyggere til å melde fra når de oppdager steder hvor det trengs asfaltlapping, skriver etaten på sine hjemmesider.

Lappe alle hull

De fire lappebilene har ansvar for hvert sitt Oslo-område. Samferdselsetaten tilbyr en egen serviceerklæring som lover at alle innmeldte, trafikkfarlige asfalthull vil bli lappet umiddelbart og senest innen 48 timer.
Mindre farlige hull blir tatt hånd om fortløpende. Målet er å lappe alle hull og gjøre det trygt for borgerne å ferdes på kommunens 1240 km lange veinett, skriver de.

Gi beskjed!

Områdeansvarlig for Oslo nord, Roar Kværner, ber byens innbyggere om å gi beskjed dersom de oppdager asfalthull.

Vi har egne kontrollører, men er svært takknemlige for tips fra publikum. Det er viktig å melde ifra slik at vi unngår skader. Vi ønsker så nøyaktige opplysninger som mulig slik at vi raskt kan lokalisere stedet og sette i gang med lappingen, sier han.

Det bør opplyses om gatenavn og husnummer, eventuelt annen informasjon som gjør det enkelt for lappebilene å finne hullet.

Ekstra ressurser

Samferdselsetaten har til enhver tid oversikt over alle innmeldte hull.

Hvis det kommer mange henvendelser, setter vi inn ekstra ressurser. Da vil de fire bilene jobbe skift ved siden av fulltid på dagen, sier Kværner.

Vinterens store snøfall vil ifølge områdeansvarlig ikke ha noen betydning for oppstarten av asfalttettingen.

Lappingen vil uansett starte umiddelbart, men det er jo en del steder hvor gatene fortsatt er dekket med snø og is. Disse områdene vil vi prioritere så snart snøen har smeltet, sier han. Arbeidet med å lappe asfalthull inngår som en del av kommunens budsjett på 400 millioner kroner til vedlikehold og drift av byens gater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere