*Nettavisen* Nyheter.

Lar døde trær stå

Døde trær i Ekebergskråningen bidrar til å fremme mangfoldet i naturen. Foto: Aina Moberg

EKEBERG: Passasjerer med Ekebergbanen lurer på hvorfor det står flere «døde» trær i skogkanten i området mellom bomringen og Kafé Utsikten.

Bedre utsikten

– Det har jo vært snakk om å felle trær for å bedre utsikten langs Kongsveien, da kan man vel starte med å ta bort de som ikke lenger er i live, spør en av våre lesere i en e-post til redaksjonen.

Nordstrands Blad sender spørsmålet videre til Friluftsetaten.

– Løvtrærne er almetrær som har dødd av almesyke. De andre trærne, som er eiketrær, har mest sannsynlig dødd som følge av hærverk, forteller Ida Madsen Hestmann, etatens presseansvarlige.

Planter ikke nye

– Grunnen til at vi ikke har gjort noe med løvtrærne,er fordi de befinner seg i et skogsområde og sjansen er dermed liten for at de skal treffe noen dersom de faller ned. I tillegg bidrar døde trær til å fremme mangfoldet i naturen, blant annet ved å skape et større insektsliv, som igjen forsterker fuglelivet, sier hun.

De angrepne trærne blir altså ikke felt.

– Dersom trærne faller ned, kommer vi heller ikke til å plante nye, men la naturen gå sine gang. Det vil da komme opp en del skog etter hvert, sier Ida Madsen Hestmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.