Gå til sidens hovedinnhold

Lær mer om kreft

Kreftforeningen holder ulike kurs i vintermånedene. Disse er gratis og skal gi en forståelse av sykdommen.

Oslo: Kreftforeningen er en frivillig organisasjon. Inntektene får vi ikke fra det offentlige, men fra private og bedrifter. Derfor er kursene også gratis. Bidragene går til kreftforskning og informasjon, forteller presseansvarlig Astrid Bismo.
Nå har foreningen gått igang med kurs som skal gi informasjon til dem som er syke, pårørende, helsepersonell og ansatte ved skole og barnehager.

Ulike gratiskurs

12. februar holdes Håp og livskvalitet, som er et todelt kurs. Én del for dem som har hatt eller har kreft, den andre for pårørende.
Her er det undervisning og samtaler. I dette kurset kan man dele tanker og følelser, man skal våge å prate. Under dette kurset er samtalene viktig, målet er å få frem troen på egne evner. De pårørende får også kunne slippe ut sine følelser og rett og slett si hva de er lei og slitne av, forklarer kursansvarlig, Trine Skorpen.
Det siste kurset holdes 16. april og kalles Lær å leve med kreft. Dette er et undervisningsprogram med informasjon og støtte.
Vi tar opp det å leve med kreft. Kurset er mer faktabasert og tar for seg alt fra kosthold og ernæring til kropp, offentlige støtteordninger og tilpasning av forandringene, forklarer Skorpen og legger til at det er flere menn enn vanlig på dette kurset.
Kurset Barn, sorg og skole holdt i Kreftforeningens lokaler i januar. Dette var et kurs rettet mot pedagogisk personale.
Dette kurset er for fagpersonell, tverrfaglig for alle som møter barn og unge. Dette handler om å se barna som har det vondt og hvordan man skal kommunisere med barn som har kreftsyke foreldre, forteller Skorpen.
Målet var å lære bort det å ta ansvar og håndtere barnets sorg.
Barn som pårørende blir ofte oversett, dette er det vi løfter opp, forteller Bismo.

Dekker alt ved kreft

Foreningen tar for seg alt som har med kreft og gjøre. Vi dekker hele landet. Å gi informasjon om sykdommen er viktig, både for å sosialisere og støtte dem som må leve med kreft. Vi har også informasjon om hvordan forhindre å få kreft, forteller Bismo.
Hun understreker at foreningen er for både de som lever med sykdommen og pårørende.
Vi dekker alt av spektre innenfor kreft og forsøker å hjelpe dem som er i en slik situasjon, ved å bruke informasjon og kurs, sier hun og legger til at fellesskap er viktig.
Gratiskursene er en prioritert del av arbeidet vårt. Dette gir menneskene styrke og håp tror jeg, avslutter hun.
For mer informasjon, se kreftforeningen.no eller ring Kreftlinjen på telefon 800 48 210.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot